D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 10

9 november 2013 11:30

A Wildschut

SC Bolsward D2 knoopt RES D1 heel zakelijk aan de zegekar.

Zaterdag 9 november 2013 de derby uit tegen het altijd lastige RES. Een wedstrijd tegen plaatsgenoot RES is toch altijd speciaal. Kinderen zitten vaak bij elkaar in de klas of wonen in de zelfde straat en  dat zijn vaak de spannendste wedstrijden. Ook deze wedstrijd was een spannende wedstrijd maar daar was alles mee gezegd. Beide ploegen kunnen naar mijn idee veel beter voetballen. Res had vanaf de aftrap de overhand maar ja wij hebben Sjaak en dat is een keeper die de ballen tegenhoud. Sjaak was deze dag de man van de wedstrijd. Hij redde zijn ploeg een flink aantal keer door goed handelend op te treden en stopte net als zijn concurrent van de tegenpartij wel even een penalty.

De wedstrijd ging steeds op en neer. Maar voor mijn gevoel had Res de overhand maar scoorde niet en  ja als je niet scoort win je geen wedstrijden. Dennis nam halverwege de eerste helft  een corner en geholpen door de wind vloog de bal via de keeper in het net en dat betekende 0-1 voor Bolsward. Dat was een leuke opsteker. De mannen van Res gingen door met  druk zetten en we kwamen er maar moeilijk uit met als gevolg dat de verdedigers soms wel eens een overtreding moesten maken en dat leverde Res dan ook een penalty op die door Sjaak vakkundig werd gestopt en de voorsprong gehandhaafd bleef tot de rust.

De tweede helft was een beetje gelijk aan de eerste. Schaarse aanvallen van Bolsward die tot het doel van Res kwamen en Res die maar bleef drukken. Daardoor  kwam er een beetje meer ruimte bij de aanvallers en was het een pase vanachter uit die via het middenveld bij Mathieu aankwam en hij de bal achter de keeper knalde. 0-2. De buit leek binnen maar langs de kant was het spel van Bolsward soms tenenkrommend. Res bleef nog meer druk zetten op de verdedigers  die allemaal heel degelijk en goed speelden. Soms als de bal goed viel was er een uitbraak van Bolsward waardoor er kansen ontstonden voor de aanvallers maar als de laatste bal niet goed is of als er balverlies word geleden op drie kwart lijn doe je iets niet goed en maak  je het je zelf onnodig moeilijk.

Halverwege de tweede helft was het Lucas die op rechts ervan door ging maar doordat hij de bal  lang bij zich hield werd hij onderuit getrokken en besloot de scheidsrechter tot  het geven van een strafschop voor SC Bolsward. De keeper redde de helemaal niet slecht ingeschoten penalty uitstekend door de bal net over de lat te tikken. De drie nul was een echte counter Robin die de bal van achteruit aangespeeld kreeg en  met een razendsnelle passen op de keeper afstormde en heel beheerst de keeper dan ook passeerde.
Vlak voor tijd was het Mathieu die op dezelfde wijze een uitbraak  bijna wist te ver zilveren maar hij schoot iets te vroeg waardoor de bal binnenkant paal weer het veld in stuiterde. Res gaf nog een keer gas maar dat resulteerde in een paar corners die nog voor een paar angstige momenten zorgden maar voor de rest speelde Bolsward de wedstrijd zakelijk uit.

Eindoordeel: Als je niet scoort win je niet en een overwinning gaat naar degene met de meeste doelpunten. Drie punten kunnen weer bijgeschreven worden en de derde plaats komt steeds dichter bij en op naar de volgende wedstrijd. Die is tegen QVC D2 thuis.

Overigens een leuk detail is dat we een week later ook weer QVC in het bekertoernooi als tegenstander op het Bolwarder veld zullen aantreffen. QVC staat 1 punt onder ons in de competitie dus dat kunnen twee heel mooie spannende wedstrijden worden.