Als je één doelpunt meer maakt dan de tegenpartij win je altijd de wedstrijd.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Kristian / Wim / Mathijs / Sven / Tom / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Niels / Mark / Alex / Arnoud.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) moest winnen. Dat was het motto van deze zaterdag. Hoe?

Oevezwaluwen A1 ( OEV A1) had nul punten uit acht wedstrijden. Met deze wetenschap kon de wedstrijd beginnen.

Onze tegenstander OEV A1 was feller, sneller en gedrevener. Ze kregen veel kansen. Gelukkig voor SCB A1 gingen de ballen over, naast of recht op onze keeper af. In het eerste half uur kreeg SCB A1 nauwelijks kansen.

In de 37 ste minuut werd er gewisseld. Niels er uit en Arnoud er in. Dit bleek goed uit te pakken. Arnoud kreeg de bal, op de rand van het strafschopgebied, aangespeeld door Tom. Met veel rust en overzicht maakte Arnoud zich vrij van de tegenstanders en schoot beheerst de bal in het doel. 1 – 0.

En dit was ook de ruststand.

In de kleedbox werd het één en ander besproken. Wederom een wissel. Sven mocht in de kleedbox blijven en Alex liep in de rust warm.

De tweede helft begon net als de eerste helft. OEV A1 deed er alles aan om de wedstrijd alsnog te winnen. En in de 58 ste minuut kregen ze zelfs een doelpunt. Voorzet van links. En met een kopbal ging de bal achter onze keeper. 1 – 1.

Wederom een wissel. Kristian er uit en Mark er in. Het team werd omgezet. Er moest met meer pressie worden gespeeld. SCB A1 kreeg enkele kleine kansjes. Maar we werden op vele fronten afgetroefd door OEV A1. Toch kregen wij plotseling uit het niets de bal. Met een scrimmage kwam Marvin bij de achterlijn. Hij schoot de bal voor en Marc kon de bal tussen 3 tegenstanders in het doel tikken. 2 – 1.

De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Hier was alles mee gezegd.

Het enige positieve van deze wedstrijd was dat de drie punten voor SC Bolsward A1 waren.

Volgende week op zaterdag 16 november uit naar Sint Annaparochie A1. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.