Één speler moest werken, één speler was geblesseerd en twee spelers waren nog niet topfit.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Alex / Wim / Mathijs / Kristian / Tom / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Mark / Mike / Arnoud.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) ging met veel optimisme naar Leeuwarden. De nieuwe fusie club SC Leovardia A1 ( SCL A1 ) zou statistisch verslagen kunnen worden.

De scheidsrechter had voordat de wedstrijd begon via de computer de spelerskaarten gecontroleerd. Daarna ook weer op het veld samen met onze aanvoerder Tom. Bij iedere wissel werd wederom de spelerskaart, van de speler die in het veld kwam, gecontroleerd.

SCL A1 en SCB A1 waren allebei strijdvaardig aan de wedstrijd begonnen. De kansen die SCB A1 creëerde werden niet afgemaakt. Na 9 minuten kreeg SCL A1 een vrijetrap op een 30 meter van het doel. Alle spelers van SCB A1 moesten hun eigen man dekken. De bal werd voorgezet. En … toch werd de bal er in gekopt. 1 – 0.

De spelers van SCB A1 gingen rustig de aftrap nemen om weer verder te spelen. Er werd, tot aan de zestienmeter leuk gespeeld. Één op één voor de keeper. Puntertje op het doel terwijl het een voorzet had moeten zijn. Maar in de 21 ste minuut werd er toch gescoord door SCB A1. Via via kreeg Marvin de bal. En met een scrimmage ging de bal er in. 1 – 1.

Helaas was deze blijdschap van korte duur. Met een afstandsschot van een meter of 25 werd het 2 – 1 voor SCL A1.

Na de aftrap werd er veel druk gezet op het doel van SCL A1. E dit resulteerde in een vrijetrap voor SCB A1. Onze specialist op dit gebied is Alexander. En met uiterste precisie schoot hij de bal achter de keeper van SCL A1. Prachtig doelpunt. 2 – 2.

Ook na dit doelpunt waren er weer onrustige momenten. En in een scrimmage werd het 3 – 2 voor SCL A1. Zo gingen we ook de rust in.

Hier en daar wat opmerkingen in de kleedbox. Dennis maakte iedereen duidelijk hoe er gespeeld zou moeten worden. Je eigen taken goed oppakken en de kansen benutten. Er werd nog niet gewisseld.

Na 5 minuten in de tweede helft kreeg SCL A1 best wel goede kansen. Dit maakte onze spelers wat scherper. Mark werd gewisseld door Mike. In de 60 ste minuut veroverde Alexander de bal op het middenveld. De ene combinatie na de andere werd gemaakt. Geweldig tikwerk. En als toetje schoot Alexander de bal met een prima schot in de bovenhoek van het doel. Het was stil … stil … en daarna … Zelfs het publiek van de tegenpartij applaudisseerde voor dit wonder schone doelpunt. 3 -3.

SCB A1 moest nu doorpakken. We waren sterker dan SCL A1. Denis werd gewisseld door Arnoud. Veel kansen maar geen doelpunt. En daar gaat ie weer. De wet van Murphy. In de 90 ste minuut een afstandsschot van SCL A1. Doelpunt. 4 – 3. Tevens eindstand.

De 3 punten bleven in Leeuwarden.

Volgende week op zaterdag 9 november thuis tegen Oeverzwaluwen A1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.