...

D-pupillen, D2, Groep 2 11

19 oktober 2013 11:30

T. Wiersma

Zaterdag 19 oktober was de bekerwedstrijd in de 1e  afvalronde tegen Franeker D2. Toen bekend werd dat de tegenstanders uit Franeker kwamen werd er een team van analisten losgelaten in het stadion van de sc Franeker zodat de technische staf zeer goed was geïnformeerd over de tegenstanders.

De verkiezing van de man of the match was deze morgen een zeer gemakkelijke keus. Robin Hendriks liet deze morgen eens zien dat hij zeker een topper in spe is en scoorde alle vier doelpunten voor de Bolswarders, de een  nog mooier dan de ander. Robin speelde een klasse wedstrijd en werd dan ook beloont met een “Publiekwissel”

De eerste helft was zeker voor de Boys van SC Bolsward die keer op keer de mannen uit Franeker het nakijken gaven en zo zie je maar weer dat een week geconcentreerd trainen zijn vruchten kan afwerpen. Na een klein incident op de maandag training werd er op de overige twee trainingen heel goed en geconcentreerd getraind en dat dan een training  rendement heeft lieten de mannen deze morgen in de eerste helft dan ook zien.

Het scorebord liet na 30 min voetbal een ruststand zien van 3-0 en alle drie doelpunten waren gemaakt zoals eerder gezegd door Robin. In de rust werden er een paar wisselingen doorgevoerd waardoor we hoopten meer grip op het middenveld te krijgen. Dat dit niet geheel goed lukte is een punt van aandacht en zal zeker op de trainingen worden besproken en aangepakt. Na de 4-0 kwam er een  sloomheid en gemakzucht in de ploeg van Bolsward en werd het middenveld keer op keer overlopen door Franeker en leek het of de wedstrijd zou gaan kantelen. Franeker kreeg een paar goeie kansen en scoorde 2 tegendoelpunten uit evenveel  corners waarbij de hele ploeg uit Bolsward stond te kijken en stond af te wachten wat er zou gaan gebeuren met als gevolg dat er twee keer op bijna identieke manier werd gescoord.  Jammer was niet nodig geweest maar op basis van de eerste helft was  de overwinning zeker terecht. En het is nog altijd zo:  Je wint een wedstrijd alleen als je meer doelpunten maakt dan de tegenstander en winnende coaches hebben altijd gelijk hoe en op  welke wijze ze het ook doen.

Conclusie: We gaan door in het bekertoernooi en hebben een goeie eerste helft niet kunnen doortrekken in de tweede helft maar ondanks dat was het een puike wedstrijd met een uitblinkende spits die 4 keer op sublieme wijze scoorde.

Volgende week 26 oktober weer een competitiewedstrijd thuis tegen Joure die gewonnen moet worden om aansluiting bij de top 3 van de competitie te krijgen.