D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 10

26 oktober 2013 11:30

OJ Lindeboom

Na een intensieve trainingsweek:  2 reguliere trainingen en daarnaast een aantal spelers die op "trainingskamp" waren geweest  bij SC Cambuur en vrijdag was bijna het hele team present bij  de techniekdag in Bolsward  moest het wel goed komen. Nou en dat kwam het zeker gezien de uitslag.

De wedstrijd begon zonder Sjoerd langs de lijn die volgens de verhalen ergens in een warm land aan het scouten was en daarnaast nog een weekje vakantie hieraan had geplakt.

Direkt na de aftrap werd er goed druk naar voren gezet en binnen tien minuten was het Yordi die de eerste bal al achter de keeper van Joure  de 1-0 al binnenschoot. Joure bleef het proberen maar kwam er niet aan te pas hoewel er na 15 min door een misverstand itussen de verdediging en de keeper een tegendoelpunt werd gescoord 1-1.
Bolsward ging door met druk zetten en bleef meer combineren en was dan ook de betere voetbalende ploeg. Voor rust scoorden Yordi en Robin  resp de 2-1 en 3-1.
In de rust werden de boys gecomplenteerd voor het vertoonde spel en werden de benodigde wissels doorgevoerd. Jelle werd gewisseld voor Jelmer, Stan was al eerder de eerste helft uitgevallen met een zeer enkel. Luuk werd gewisseld door Ezra.

Na rust ging het gas er nog even vollop en werd Joure binnen 10 minuten op een nog grotere achterstand gezet door resp Robin 4-1 en Thomas 5-1. Het speelbeeld werd gaande wege de tweede helft wel iets rommeliger doordat de conditie mee ging spelen ( of het gebrek daaraan) en dan blijkt nog steeds dat het hele veld een heel groot veld is. Maar ook hier word binnenkort aangewerkt door het aantrekken van een speiciale conditietrainer.
Vlak voor tijd werd er nog een mooie aanval van Joure afgeslagen waardoor christiaan de bal precies in de loop richting van Robin speelde en het voor de "Pele"van D2 was het toen een koud kunstje om het zesde doelpunt te scoren.

Eindoordeel: Goede degelijke wedstrijd van de voorhoede spelers. Middenveld was iets te veel aan het zweven en de achterhoede was degelijk en solide . Kortom weer een goede overwinning.
Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Mulier D1 uit . Deze ploeg staat 1 punt onder ons op de zesde plaats. Er moet dus gewonnen worden om aansluiting te behouden met de top 3