... (penalty)

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 29

26 oktober 2013 10:30

Robin Mulder

Vijfenveertig minuten spelen op de helft van de tegenpartij en met 2 – 1 achter staan.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Mike / Wim / Mathijs / Sven / Tom / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Niels / Mark / Alex / Kristian.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) heeft 14 spelers beschikbaar die allen fit zijn. Frisia A2 ( FRI A2 ) was vandaag de tegenstander. Tijdens de warming-up ging de muziek-box mee het veld op. Sfeer verhogend noemen de spelers dit.

En zoals elke wedstrijd begon SCB A1 goed aan de eerste helft. Mooie spelmomenten. Goede doelpogingen. Sterk op de helft van FRI A2.

In de zesde minuut speelde Mike een bal op eigen helft overdwars naar onze verdedigers. De bal draaide af en we moesten terug spelen op onze keeper. Hij beoordeelde de bal en de tegemoet komende tegenstander verkeerd. Een scrimmage en het was 0 – 1. Wederom een achterstand terwijl SCB A1 het betere voetbal heeft.

Omdat we sterker waren dan FRI A2 was er nog geen man over boord. We kregen vier geweldige opgelegde kansen. Allen binnen het vijfmeter gebied. Maar de bal wou het doel niet in. In de 29 ste minuut kreeg Sven door een één tweetje met Marvin de bal net binnen het strafschopgebied. Hij werd neergelegd. Strafschop. Overtuigd pakte Marc de bal en schoot zelfverzekerd de bal in het doel. 1 – 1.

Ook na deze strafschop gingen we goed verder. Kans op kans. Maar ze gingen er niet in. En ja hoor. Op slag van rust.  Wederom door het niet overtuigend wegschieten van de bal rommelde de bal over de doellijn in het voordeel van FRI A2. 1 – 2. Rust

Allen waren stil in de kleedbox. Terugdenkend aan de eerste helft. Veel beter dan FRI A2 en toch met een achterstand in de kleedbox. Met positief coachen werden de koppies weer de juiste kant op gezet. We waren beter dus het moest een keer goed gaan.

In het begin van de tweede helft ging het minder soepel als in de eerste helft. Maar toch hadden we het betere spel. FRI A2 kreeg enkele kansjes. En zo ook SCB A1. Het ging de hele tijd op en neer. De 1 – 2 achterstand zat het team niet lekker. Er werd na 69 minuten voetbal gewisseld. Niels en Denis er uit. En Alex en Mark er in. Door deze aanpassing werd de speelstijl aangepast. In plaats van met de punt naar achteren gingen we nu met de punt naar voren spelen. Na de wissel floot de goed leidende scheidsrechter voor de herstart van de wedstrijd. De verdediger van FRI A2 schoot de bal naar voren. En Mathijs moest met een sliding de bal onderscheppen. Helaas nam hij ook de man mee en het was in het strafschop gebied. Strafschop tegen in de 70 ste minuut. Kevin zat in de goeie hoek. Maar helaas net niet. 1 – 3.

Met nog 20 minuten te gaan zou er nog van alles kunnen gebeuren. Marc werd nog gewisseld voor Kristian. Maar er gebeurde niets meer. Het bleef 1 – 3.

Verloren ondanks het betere spel. Veel opgelegde kansen gemist was de eindconclusie. Werk aan de winkel voor de trainers.

Volgende week op zaterdag 2 november uit tegen Leovardia A1. Aanvang van deze wedstrijd is 12:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.