Als je veel doelpunten tegen krijgt moet je ook zelf veel maken.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Alex / Wim / Mike / Sven / Tom / Alexander / Denis / Marc / Marvin / Niels / Mark.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) speelde vandaag tegen VV Geel Wit A1 ( GW A1 ). Dus op naar Ameland. Voor de heen en terug reis had Tinus ( leider SCB A1 ) alles keurig geregeld. Zelfs het weer had hij onder controle. Met regen op de boot en met zon van de boot.  Omdat je altijd laat op het eiland aankomt moesten we snel omkleden. En een hele korte warming-up doen.

Na de eerste speelminuten kon je gelijk zien dat SCB A1 beslist niet de mindere was. We speelden gecontroleerd en veel op de helft van GW A1.

In de 10 de minuut kregen we een corner. Veel ( achteraf te veel ) spelers mee naar voren. De corner werd genomen. Verkeerde pass. GW A1 krijgt de bal en ging met 5 man naar voren. Tik, tik, tik. En een doelpunt voor GW A1. 1 – 0. Daar sta je dan. Vijf minuten later kregen we een tweede doelpunt tegen. Wederom niet attent reageren op de aanval van de tegenpartij. 2 – 0.

Toch lieten we het hoofd niet hangen. Mede doordat er veel Bolswarder publiek aan de lijn stond. Deze waren toevallig op het eiland aanwezig en wisten van deze wedstrijd.

Wederom speelden we veel op de helft van GW A1. Een bal over links. Sven gaf een geweldige voorzet en Marc kopte de bal feilloos in. ( alsof we er op getraind hadden ) 2 – 1. Door goed te blijven voetballen tikte Tom 3 minuten later de bal in het doel, op aangeven van Marvin. 2 – 2.

Helaas kregen we 4 minuten later een doelpunt tegen. Onnodig balverlies op het middenveld en dan omschakelen ging niet helemaal goed. 3 – 2. Zowel GW A1 en SCB A1 waren toe aan de rust.

Er werd in de rust besproken hoe we de tweede helft gingen spelen. Het moest anders. Allen waren het met de afspraken eens. Iedereen wist wat er van hen werd verwacht.

En net als vorige week tegen Terschelling A1 werd er gescoord in de 46 ste minuut. Door goed samenspel op het middenveld en met de beslissende pass van Marvin kon Tom de bal achter de keeper schieten. 3 – 3. Dit moesten we vasthouden. Er werden nog diverse kansen gemist door SCB A1. Het werd steeds feller op het veld.

De scheidrechter had er veel moeite mee. Mede doordat hij 10 meter aan de ene kant van de middenlijn tot 10 meter aan de andere kant van de middenlijn liep. Jammer maar we moesten het er mee doen.

In de 75 ste minuut kregen we een tegenaanval. Deze werd in eerste instantie tegengehouden. Maar op een ongelukkige manier tikte Alex met een sliding de bal in eigen doel. 4 – 3. En uiteraard BALEN.

Nu moest er karakter worden getoond door SCB A1. “De hele wedstrijd beter en verliezen? Nee, dat doen we niet.” Er werd getreden om elke meter. En met heel veel strijd en beleving kregen we aanval op aanval. En dit werd in de 97 ste minuut beloond met een doelpunt van Marvin. Uit een corner schoot hij de bal in het doel. 4 – 4. En terecht.

Vrij snel na de aftrap floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks het gelijkspel konden we er wel mee leven. 2 – 0 achter, 3 – 2 achter en 4 – 3 achter. En iedere keer terug komen. En … het was een gezellige terugreis.
Voor foto's klik   HIER

Volgende week vrij in verband met de herfstvakantie. En op zaterdag 26 oktober thuis tegen Frisia A2. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. Kom maar eens kijken als je durft.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.