D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 10

5 oktober 2013 11:30

E. Hendriks

Zaterdag 5 oktober speelden de mannen van SC Bolsward D2 tegen Oosterlittens D1. Ik heb nu een keer of vijf met verschillende teams van SC Bolsward tegen teams uit dit dorp gespeeld maar of het aan de lucht, de omgeving of aan het voedsel ligt wat ze in oosterlittens krijgen ik weet het niet maar die jongens zijn altijd groter en sterker en dus ook fysiek in het voordeel. Zo ook deze morgen.

Nu moet gezegd worden we wisten aan de hand van de eerdere uitslagen dat dit geen gemakkelijke tegenstander zou zijn. Misschien een gelijkspel wat al een heel goed resultaat zou zijn.

We begonnen heel goed aan de wedstrijd in de eerste 10 minuten creëerden de mannen  van Bolsward twee goede kansen, maak je die af sta je met twee nul  voor . Maar ja soms zit het mee en soms zit het tegen, nu zat het tegen en redde de keeper twee keer uitstekend. Jammer.

Oosterlittens was een beetje geschrokken maar meer ook niet . Ze lieten met goede combinaties zien hoe je simpel voetbal kan zijn. En schuwden zeker niet om daar waar er een speler van SC bolsward tussen probeerde te komen het lichaam er tussen te zetten waardoor  onze aanvallers reglementair opzij werden gezet.  Het was zeker geen harde wedstrijd maar doordat bijna alle spelers van Oosterlittens fysiek sterker waren dan de spelers van SC Bolsward werden er een aantal spelers in de voorroede en  het middenveld keer op keer   “ gelanceerd” Achterin hebben wij de grootste spelers lopen maar die werden op behendigheid en door persoonlijke foutjes keer op keer geklopte.

Onze voorroeden en middenvelders  waren deze morgen maar hele “Kleintjes”Heel vaak kunnen zij op handigheid en snelheid de duels winnen maar deze morgen was het fysieke aspect net zo belangrijk.

Nogmaals de spelers van de tegenstander was deze morgen fysiek sterker en daarbij waren ze stuk voor stuk erg handig met en zonder bal  Kortom het was een “echt D1 team”. Al snel liep de rustand dan ook op naar 0-5 Zonder dat we nog een kans op een tegendoelpunt hadden gehad  uitgezonderd de twee kansen in de eerste 10 min.

In rust hebben we een nog geprobeerd om met een kleine omzetting en een bemoedigend praatje de spelers op te scherpen.

De tweede helft speelden we sterker dan de eerste helft en kwamen we ook meer aan voetballen toe en wie anders dan  Yordi scoorde de eerste tegentreffer.  Yordi scoorde op de typische yordi manier. Hij frommelde  zich door een wirwar van spelers  en tikte de bal over de lijn 5-1.

Door hard werken en proberen de combinatie te zoeken werden er nog een aantal kansen gecreëerd  Schoten van Thomas werden door de keeper gered of werden over geschoten. Het zat ons dan ook niet echt mee deze morgen. Oosterlittens scoorde nog een 6e treffer waardoor de tussenstand op 1-6 kwam.   Maar de tweede treffer was weer een zoals het hoort een aanval over rechts Robin die rechts op het middenveld was gezet kreeg de bal aangespeeld van Dennis en scoorde de tweede tegentreffer , wat de eindscore op 2-6 bracht.

Eindconclusie is dan ook terecht verloren van de kampioenskandidaat  en koploper . Fysiek en voetballend waren we de mindere.  Persoonlijke foutjes werden onmiddellijk afgestraft en Oosterlittens heeft bewezen dat je met  samenspel  en door het maken van combinaties en een klein beetje  “bod”te gebruiken je elke tegenstander wegzet. Na afloop had de technische staf een beetje het Barcalona – Ajax gevoel  zeker niet slecht gespeeld maar wel  verdiend verloren.

Volgend week nieuwe ronde nieuwe kansen tegen Oudega.HJSC  uit in Hommerts.