28 september 2013 14:30

Het kan beter …. Veel beter ….

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Mathijs / Kristian / Mike / Wim / Tom / Denis / Niels / Marc / Alexander / Marvin / Sven / Mark.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) begon met 13 fitte spelers aan de wedstrijd tegen SC Franeker A1 ( SCF A1 ). Alex ging zondag hardlopen. Daarom kon hij zaterdag niet voetballen. En Arnoud was nog geblesseerd van de vorige wedstrijd. Enkelblessure.

Het was geweldig mooi voetbalweer. Volop zon. En ook leider Tinus was weer terug van zijn missie. We hadden er zin in. De zes spelers die donderdag op de training waren stonden in de basis. Uiteraard werd er weer een voorbespreking gehouden waardoor alle spelers wisten wat en hoe ze het moesten doen tijdens de wedstrijd.

SCB A1 begon sterk en had volop kansen en mogelijkheden tot scoren. Maar op een één of andere manier ging de bal niet in het doel. Na 10 minuten kregen wij 1 tegenaanval en ja hoor. Hard schot op doel en onze verdediging was kansloos. 1-0 voor SCF A1. Nog geen 3 minuten later. Een zelfde situatie en…. 2-0 voor SCF A1.

SCB A1 moest de draad weer oppakken door vanuit de posities te gaan spelen zoals was afgesproken. Even ging dit ook zo. Mathijs kreeg in de 23 ste minuut een gele kaart. Hij had dan ook de lastigste speler van SCF A1 bij zich staan. Ook nu kregen we kleine kansen. Maar geen doelpunt. SCF A1 kreeg een corner in de 34 ste minuut. Hij werd voorbij de tweede paal neergelegd. Doordat niet iedere speler van SCB A1 een tegenstander bij zich had was het knik. En het was 3-0 voor SCF A1.

Direct na de aftrap gingen we extra druk zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in balverlies van SCF A1. Een paniek trap van de keeper belande bij Alexander in de voeten. Hij kapte en draaide om zijn mannetje heen en schoor met een mooie boogbal over de keeper de bal in het doel van SCF A1. 3-1. In de 40 ste minuut werd Niels gewisseld door Mark. Met nog enkele gevaarlijke kansen voor SCF A1, maar geen doelpunten, haalden wij de rust.

Thee met héél veel suiker stond klaar in de kleedbox. Het was stil. Alweer een achterstand met de rust. Toch positief blijven. Omdat we hebben gezien dat het wel kan tegen zo’n tegenstander.

Wederom begonnen we met veel kansen te creëren. Zelf opgelegde doelkansen gingen er niet in.

Een kleine ommekeer in de wedstrijd was de blessure van Mathijs. Hij kreeg een enorme trap op zijn enkel. Mathijs gedwongen door een enkelblessure eruit en Sven er in. Tot de 73 ste minuut ging de wedstrijd flink op en neer. Wij kansen. Zij kansen. Door een fout in onze verdediging kon SCF A1 met een intikker de 4-1 op het scorebord zetten. Snel daarna kwam de 5-1. En in de laatste minuut nog de 6-1 uit een corner.

Het vorige verslag eindigde ik met de woorden “Dit moet anders”. En dat begint met de training. Er zullen meer spelers op de training moeten komen willen wij een completer team worden.

Volgende week thuis tegen Terschelling A1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:00 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.