SCB A1 in de bekercompetitie van de KNVB … 3e wedstrijd

60'

A-junioren, A1, Groep 1 13

4 september 2013 19:30

Weiland, R.

Een doordeweekse wedstrijd met een positieve uitslag. Deze keer uit tegen Makkum A1.

Spelersgroep bestond uit: Kevin / Kristian / Arnoud / Mike / Denis / Tom / Alexander / Wim / Mark / Marc / Michel / Melvin / Hilbert / Sander.

Het team A1 was niet compleet. Met één basis speler en drie wisselspelers van A2 werd het team aangesterkt. Dit zijn spelers die ook elke week heel enthousiast op de training komen. Zij weten wat er van hen wordt gevraagd. En dit kon je ook terug zien in de wedstrijd.

Na een goeie warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Er werd goed vanuit de basis gevoetbald. Enkele spelers hadden een andere positie in het veld. Dit was even wennen. SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) maakte goed gebruik van de ruimtes die werden gecreëerd. Makkum A1 ( MAK A1 ) had de eerste 20 minuten niet veel in te brengen. Daarna werden de rollen een beetje omgedraaid. MAK A1 begon beter te spelen. Hierdoor werd de druk voor SCB A1 achterin groter. Toch bleef onze verdediging rustig en beheerst.  En dit resulteerde in een mooie aanval. Er werd een steekbal gegeven op Mark. Hij kwam alleen voor de keeper. Hij schoot tegen de keeper aan. Hierdoor kreeg Marc, die attent mee was gekomen, de bal voor zijn voeten. Hij ronde heel beheerst af  MET  DE  BINNENKANT  VAN  DE  VOET. 0 – 1 voor SCB A1.

Met nog enkele kansen voor beide teams en een goed leidende scheidrechter kruimelden we naar de rust. Het bleef 0 – 1 voor SCB A1.

Een beetje onwennig kwamen de heren in de kleedbox. Uiteraard werd er gesproken over het doelpunt. Maar men wist elkaar ook de minpunten te vertellen. Dennis ( trainer/coach ) gaf door middel van een tekening nogmaals de punten aan waar de nodige aandacht aan moest worden geschonken in de tweede helft. Alle spelers dronken nog even een flinke hoeveelheid water. En met een groepskreet verlieten we de kleedbox.

De tweede helft was voor MAK A1. Zij kregen kans op kans maar scoorden ( nog ) niet. Onze keeper keerde vele ballen in goed samenspel met verdediging en middenveld. SCB A1 paste het team aan door enkele wissels in te brengen. Hierdoor moesten diverse spelers op een andere positie spelen. MAK A1 bleef aandringen.

En zoals de wet in het voetballen is; Als de betere partij geen doelpunten maakt doet de ander het wel. En ja. Het was invaller Sander die een terugspringende bal keurig in het netje schoot. 0 – 2 voor SCB A1. MAK A1 kreeg nog heel veel kansen. En met een heel mooi afstandsschot kregen ze ook een doelpunt. Eindstand 1 – 2.

De eerste overwinning in ?? tijd voor SCB A1. Dit is een felicitatie waard naar de spelersgroep.

Nu gaan we weer verder met het mooie spelletje voetbal. Zaterdag de eerste competitiewedstrijd. Tegen …. Makkum A1. Maar dan in Bolsward.

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de eindstand e.d. in de bekercompetitie.