Drie punten uit drie wedstrijden.

Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Denis / Arnoud / Kristian / Sven / Tom / Alexander / Mathijs / Mark / Marc / Marvin / Mike / Alex / Niels.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) deed vandaag even een stapje terug. Dronrijp A1 ( DRO A1 ) heeft vandaag terecht gewonnen.

Na een gedegen warming-up kon de wedstrijd beginnen. SCB A1 kreeg van begin af aan geen grip op de wedstrijd. De besproken tactiek liep niet. En DRO A1 maakte hier gretig gebruik van. Zelfs met een wissel in de achterhoede ( Mike voor Denis ) werd het niet veel beter. We kregen het heel druk op het middenveld en in de achterhoede. Gelukkig ging de bal er nog niet in. Toch kreeg ook SCB A1 een mogelijkheid. Het was dan wel de tegenstander die de bal in eigen doel prutste. 1 – 0. Direct daarna kregen we twee aanvallen tegen en ook twee doelpunten. 1 – 2. Iedereen was blij dat het rust was.

Een kleine achterstand met de rust was geen schande. Er werden weer duidelijke afspraken gemaakt. En alle spelers waren het er over eens. Winnen is het motto voor de tweede helft.

Met veel inzet en verzorgder voetbal moest DRO A1 worden aangepakt. Dit ging de eerste vijf minuten van de tweedehelft ook wel goed. Na 10 minuten spelen kreeg Tom een afvallende bal voor de voeten en schoot deze knap achter de keeper. 2 – 2. Er werd veel aangevallen door DRO A1. En ze kregen hierdoor ook veel kansen. Het werd 2 – 3. En gelijk daarna 2 – 4. Mathijs werd gewisseld voor Alex en Marvin voor Niels. In de 89 ste minuut kregen wij een vrijetrap op 30 meter van het doel. Alexander schoot op de keeper. Deze liet de bal los. En Mark was zeer attent om hem in te tikken. 3 – 4. Direct na de aftrap rommelde DRO A1 de bal naar voren en maakten de 3 – 5. Hierna floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Alle betrokkenen van SCB A1 waren het er over eens dat dit een hele slechte wedstrijd was die we voor ons zelf en ook het publiek hadden neergezet. Dit MOET anders.

Volgende week uit naar SC Franeker A1. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.