SC Bolsward JO13-2

D-pupillen zaterdag, D2, 2e klasse 10

14 september 2013 9:00

S Kiestra

Jammer maar uitgezonderd de eerste 10 minuten van de eerste helft was het een wedstrijd waarin de Bolswarders er niet aan te pas kwamen. Op alle linies werden de spelers van D2 afgetroefd in Snelheid, Balbehandelingssnelheid en effectiviteit.
De wedstrijd begon zeker niet slecht voor Bolsward. Snelle aanvallen over links  en rechts resulteerden in een paar goede kansen zodat het er op leek dat het eindresultaat positief zou uitvallen voor onze jongens.
Maar hoe anders kan het verkeren. Heeg kreeg na een vermeende handsbal een pengel. Sjaak stopte de bal in eerste instantie maar de terugstuiterende bal werd knalhard in de bovenhoek geschoten 1-0. Dit was meteen het begin van het einde.  Onze jongens kakten in en er werd niet meer gecombineerd, niet meer naar de medespelers gekeken en nog erger, er werd weer veel te veel met de bal gelopen. Spelers van dit niveau moeten niet met de bal gaan lopen maar de bal aannemen en naar een medespeler pasen. Maar ja dan moet de medespeler wel vrijlopen en de bal willen hebben.
Tel daarbij op dat bijna iedereen uit positie ging lopen. Ja dan kan je zeggen dat het heel lastig is om bij een tegenstander van dit formaat tot scoren te komen laat staan om te winnen van deze ploeg. Heeg liep dan ook in de tweede helft degelijk uit naar een 5-0 overwinning.

In de rust hebben we nog geprobeerd de mannen weer op te scherpen maar dit mocht niet echt helpen alhoewel er wel gezegd moet worden dat iedereen positief bleef denken maar als het niet gaat, gaat het niet en na de topprestatie van vorige week was dit een heel slecht optreden van onze boys.
Verliezen is niet erg maar als er zo word gespeeld gaan we niet veel wedstrijden winnen.
Gelukkig weten wij dat het beter kan en dat hebben ze dat ook bewezen de eerste 10 min van de eerste helft en we moeten uiteraard niet vergeten dat het kinderen zijn die bij SC Bolsward voetballen en niet bij een buitenlandse topclub. Ontwikkeling in het voetbal gaat nu een keer met ups en downs Soms win je en Soms verlies je.

Deze week stevig trainen en volgende week tegen LSC Thuis kunnen we laten zien dat we er nog steeds bijhoren.