Datum

7 september 2013 9:30

Accommodatie

Onbekend

7 september was de laatste bekerwedstrijd in poule 2 tegen een combinatieteam IJVC/Blauwhuis in IJlst.

Na het verlies van vorige week tegen SDS was het alleen mogelijk om door te gaan in de beker door zelf te winnen met drie doelpunten verschil en dan nog was de uitslag van SDS tegen Oosterlittens van belang. ( uitslag op moment van schrijven nog niet bekend)  Maar winnen met drie doelpunten verschil in en tegen IJVC zou al een grote opgave voor de boys van D2 zijn, een uitslag waar de  3 koppige technische staf al een hard hoofd in had. Een goede en plezierige wedstrijd spelen was voor ons de hoofdmoot. Tot er in de kleedkamer werd geroepen door de leider/coache dat wanneer er gewonnen zou worden met drie doelpunten verschil er patat voor de heren zou worden geserveerd.
Nou dat heeft ie geweten……………..

Na de verkleedpartij gingen de jongens het veld op en tijdens warming – Up lieten ze al zien dat ze geconcentreerder waren dan vorige week. Gedisciplineerd  werden de afgesproken oefeningen uitgevoerd en tijdens het  5 tegen 6 positiespelletje werd er goed gecombineerd en serieus gespeeld.

De begeleiding had er een goed gevoel bij. Toch werd het even anders……..

Na drie minuten lag de bal al achter Sjaak en na acht minuten mocht hij de bal voor de tweede keer uit het net vissen.  2-0 achter binnen 10 minuten. Zelfs een derde goal in de 19e minuut  werd er door IJVC/Blauwhuis gemaakt en een 3-0 achterstand,  dat kon niet waar zijn en  onze jongens ze speelden helemaal niet slecht.  De kopjes bleven omhoog gelukkig en alles werd op de aanval gezet kansen waren er te over maar steeds was het net niet . Schoten gingen over of de laatste pass was niet helemaal goed waardoor er een verdediger tussen kon komen.  En ja dan was er nog een man met het fluitje. Deze  jongeman deed ongetwijfeld stinkend zijn best maar snapte niet helemaal hoe voetbal werkt volgens mij want hij nam soms beslissingen waarbij het voltallige publiek dacht oh oh oh  vooral de eerste helft was het vast niet zijn allerbeste optreden. Tweede helft deed hij het een stuk beter gelukkig.

Vlak voor rust kwam de omslag en de 3-1 werd gemaakt door een goede combinatie en op aangeven van Robin schoorde Dennis zijn eerste goal deze morgen.  In de rust de jongens nogmaals verteld dat ze  helemaal niet slecht speelden. En als we bleven strijden het  konden winnen als we maar als team bleven voetbalen en er nogmaals erop gehamerd dat het positie spel goed moet zijn . In de rust werd er een tactische omzetting gedaan Yordi zakte een linie. Robin in het centrum Lucas op rechtsvoor .Jelmer werd  laatste man . Mathieu werd links-Back.

De tweede helft gingen de boys er vol tegen aan en de ene na de andere aanval werd via uitstekend combinatie voetbal zeker over links  op het doel van IJVC/Blauwhuis los gelaten. Dit aanvalspel  ging op rechts zeker niet minder doordat er nu beter  “tegen de lijn” werd gelopen . In de 34 minuut werd Robin onrechtmatig in het strafschopgebied tegengehouden en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Dennis had al bewezen op de extra vrijdagavondtrainingen dat hij de aangewezen man was om de strafschoppen te nemen en schoot de  pengel dan ook goed binnen. 3-2 er kwam weer hoop. Drie minuten later mocht hij het nog eens over doen maar nu ging de bal via de paal naast Jammer maar kan gebeuren. We kregen wel meer kansen. In de 40e minuut werd de bal achter de keeper getikt via allerlei spelers kreeg Thomas de bal voor zijn linker en gaf de bal het laatste zetje. 3-3  Dit was het een moment van ernaast en erover. Na weer een heel mooie aanval over links- Stan speelde Thomas aan die langs de rechts-back glipte en de bal goed voorgaf waardoor Lucas met een droge knal de bal achter de keeper jaste. 3-4. Zo de wedstrijd was weer in het voordeel van SC Bolsward. Bolsward bleef aanvallen en IJVC/Blauwhuis kwamen er niet meer aan te pas Bij ieder duel rolden de speler over de wereld . De 3-5 was ook weer een aanval uit het boekje Cristiaan die de lange bal opving speelde de bal naar Dennis die voorgaf en Thomas die de bal hoog in het net achter de keeper schoot . En nu de zesde nog.De boys wisten dat er wat te halen viel. De 6e goal kwam uit een corner die we regelmatig op de extra training hebben geoefend Denis speelde Robin in die kaatste de bal Dennis zet voor Jelmer kopte de bal voorlangs waardoor Lucas het laatste schot kon lossen . De winst en waarschijnlijk  beetje afhankelijk van de ander uitslag waar sds met 5 doelpunten verschil zou moeten winnen van Oosterlittens voortzetting van het bekeravontuur waarschijnlijk een feit .

Maar mochten we niet doorgaan in de beker vinden wij als begeleiders dit toch  een topprestatie om na een 3-0 achterstand zo terug te komen en dat werd dan ook zoals belooft beloont met patat bij de tramhalte.  Dit was echt een klassenpartij en ik hoop dat we dit soort wedstrijden nog vele malen vaker mogen aanschouwen ookal mag en zal de uitslag dan anders zijn maar de passie en inzet was deze morgen fantastisch en daar doen wij het voor. Winnen en doelpunten maken is prachtig maar zien dat er strijd word geleverd en dat er met volle overgave word gevoetbald zie ik nog veel liever.