Spelersgroep bestond uit:

Kevin / Kristian / Arnoud / Mike / Alex / Tom / Alexander / Mathijs / Denis / Marc / Marvin / Mark / Sven

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) heeft afgelopen week voor de eerste keer alleen met de A1 groep getraind.

Een iets kleinere groep waardoor er meer individuele aandacht zal zijn.

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SC Stiens A1 ( SCS A1 ) op het programma. Voor het eerst regen en op gras voetballen. De KNVB scheidsrechter had zich vrijdag afgemeld. Hierdoor werd een clubscheidsrechter aangesteld die hem prima verving.

SCB A1 begon rustig . Hierdoor waren de eerste kansen voor SCS A1. Maar gaande de wedstrijd kreeg SCB A1 meer vertrouwen. Er werd leuk gecombineerd tot de 16 meterlijn. De kansjes werden niet afgemaakt. Plots en uit het niets probeerde een speler van SCS A1 een voorzet te geven vanaf de zijlijn. Deze bal slingerde over onze keeper heen. 1 – 0. Tien minuten later tikte een doorgebroken speler de bal terug en werd zomaar door een vrije man ingeschoten. 2 – 0. SCB A1 kon de draad niet goed oppakken. Er waren heen en weer nog wat kansen.

Rust. Allen een koppie thee of water. Opnieuw werden er afspraken gemaakt. Het moest allenmaal net even meer als in de eerste helft. Twee tegen nul achter was nog lang geen verloren wedstrijd.

Vijf minuten na rust kwam Mark er in voor Marc. En even later kwam Sven er in voor Alex. We kregen een paar opgelegde kansen om te scoren. Maar dan is er altijd nog een andere voetbalwet. SCS A1 kreeg een vrije trap op ongeveer 25 meter afstand van ons doel. Een muur werd neergezet. Met een hard schot, net langs de muur, er in. 3 – 0.

Vijf minuten later werd er een steekpass gegeven op Marvin. Hij maakte, met goed gebruik van zijn lichaam, een prima doelpunt. 3 – 1.

De wedstrijd begon wat rommelig te worden door irritaties heen en weer. In de laatste minuut van de wedstrijd werd uit een corner ook nog de 4 – 1 gescoord.

De nabespreking in de kleedbox was hopelijk duidelijk voor alle betrokkenen.

Volgende week thuis tegen Dronrijp A1. Aanvang van deze wedstrijd is 10:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.