130907 – SC Bolsward A1 wint 1e wedstrijd van de competitie

Spelersgroep bestond uit: Kevin / Kristian / Arnoud / Mike / Wim / Tom / Alexander / Mathijs / Mark / Marc / Marvin / Denis / Alex / Michel  / Sander.

Wederom tegen Makkum A1 ( MAK A1 ) maar nu in de reguliere competitie. En in Bolsward.

SC Bolsward A1 ( SCB A1 ) had vandaag de eer om als eerste team in het nieuwe tenue te spelen voor de nieuwe fusieclub SC Bolsward. Er werden foto’s gemaakt van het gehele team met de technische staf. Daarna ging een ieder één voor één op de foto.

Even de bestuurskamer in om een voorbespreking te doen. Want er moest ook nog worden gevoetbald. Alle details werden doorgenomen.

Om klokslag half 11 floot de scheidsrechter voor het beging van de wedstrijd. Gezien de ervaring van afgelopen woensdag werd er tactisch ingespeeld op de speelwijze van MAK A1. Tenminste dat was de bedoeling. Enkele keren lukte dat maar ook enkele keren niet. Beide teams kregen kansen om te scoren. SCB A1 probeerde door opbouwend voetbal van achteruit rust te creëren in het spel. Jammer dat er soms slordig balverlies was op het middenveld. Hierdoor kwamen er een paar gevaarlijke doelpogingen voor MAK A1. Onze keeper had het er maar druk mee. De eerste helft eindigde dan ook in een 0 – 0 stand.

In de rust werd zowel door technische staf als door de spelers zelf een manier bedacht om beter te spelen in de tweede helft.

SCB A1 begon feller en gedisciplineerder te voetballen. Hierdoor kregen we meer balbezit en goeie kansen om te scoren. Om een nieuwe impuls te geven werd er drie keer gewisseld. Met heel veel druk naar voren kregen we in de 88 ste minuut een hele mooie aanval over rechts. Bijna op de achterlijn kreeg Tom de bal weer in zijn bezit en schoot de bal naar Marvin. Deze schoot de bal hard op de keeper af. De keeper kon allen maar kijken waar de bal tegen het net ging. Het vele publiek rondom het veld juichte en applaudisseerde voor dit mooie doelpunt.

Met nog twee minuten te spelen kon het niet meer fout gaan. De wedstrijd werd keurig uitgespeeld.

De eerste competitiewinst was een feit. Één wedstrijd en drie punten. Dat kan niet beter.

Uiteraard gaan wij ons de komende week weer voorbereiden op de volgende wedstrijd.

Uit tegen SC Stiens A1. Aanvang van deze wedstrijd is 12:30 uur. ( zie ook site www.scbolsward.nl )

Leider/coach Jan Nijkamp – klik   HIER  voor de tussenstand e.d. in de reguliere competitie.