Spelersgroep bestond uit: Kevin / Wim / Alex / Kristian / Mike / Tom / Denis / Marvin / Marc / Alexander / Arnoud / Niels / Mark / Mathijs.

Tinus ( leider ) had de spelers die deze zaterdag meededen geïnformeerd wanneer iedereen aanwezig moest zijn. Alle spelers waren goed op tijd voor de voorbespreking in de kantine van SC Bolsward.

De technische staf Dennis ( trainer/coach ) en Jan ( assistent trainer / leider / coach ) hadden de voor bereiding thuis gedaan door in sport link de spelersgroep te activeren en een indeling te maken waar en wat van het team werd verwacht.

Na een gedegen warming-up kon de wedstrijd beginnen.

Het spel ging op en neer. Zowel Franeker als Bolsward kregen voldoende kansen om te scoren. Maar met bijna doelpunten win je geen wedstrijd.

Na een half uur wedstrijd begon Bolsward minder te voetballen. Gelukkig kon Franeker hier niet van profiteren.

Wim la Roi liep trouwens wel heel erg hard. Hij liep zo hard dat zijn zolen onder de schoenen wegschroeiden. Op sokken ging het niet dus werd er van schoenen verwisseld met wisselspeler Mathijs. Hij ging wel van maat 43 naar 45.

Franeker kreeg nog een paar opgelegde kansen. Keeper Kevin was de rots in de branding. Hij hield alle ballen tegen. Daardoor bleef het 0 – 0.

Ruststand 0 – 0.

De heren waren stil toen ze de kleedbox inkwamen. De thee werd zwijgend opgedronken. Langzaam begonnen ze over de eerste helft te praten.

Uiteraard was het de taak van Dennis om hierop in te haken. Hij maakte aan een ieder duidelijk wat nog beter kon. ….. Het was voor iedereen duidelijk. Met een bemoedigingskreet van alle spelers werd de kleedbox weer verlaten.

De scheidsrechter floot voor het begin van de tweede helft. De eerste 10 minuten waren er, net als in het begin van de eerste helft, voor beide teams vele kansen op het maken van een doelpunt.

Daarna was het Franeker die de bovenliggende ploeg was. Door veel persoonlijke fouten kregen de spelers van Franker opgelegde kansen voor open doel. Maar … daar stond nog altijd keeper Kevin. Hij vloog van links naar recht en van onder naar boven. Totdat er, door onnodig balverlies op het middenveld, een speler van Franeker alleen op Kevin aankwam. Doelpunt SC Franker A1.

Er werd gewisseld bij SCB A1. Alex en Mike er uit en Mathijs en Kristian er in. Later kwam ook Niels in het veld in plaats van Marc.

Franeker kreeg nog enkele kansen maar ook SCB A1 kreeg de nodige kansen op het maken van een doelpunt.

Einsuitslag was 0 – 1.

Alle spelers werden verzameld langs het veld om de gehele wedstrijd te evalueren. Het was duidelijk voor een ieder waar de problemen nog zijn. Hier zal de komende weken nog hard aan worden gewerkt.