Assist: Thomas Bes

D-pupillen, D2, Groep 2 23

24 augustus 2013 11:30

Wiersma

Met de vakantieavonturen nog in het geheugen is het seizoen voor D2 ook weer begonnen.  Er werd gestart met een aantal trainingen en een oefenwedstrijd tegen de clubgenoten van D1. Welke overigens in de laatste minuut onterecht werd verloren met 4-3. D2 was lange tijd de betere ploeg. Het verlies in de laatste minuten was te verklaren omdat het allemaal nieuw was voor de meeste D2 spelers. Groot veld, langere speeltijd, buitenspel en voor sommige spelers een totaal ander positie  en een tegenstander die al een jaar ervaring had met al deze spelelementen waardoor de  overwinning naar het eerste D team ging. Maar wat wij in de trainingen al hadden gemerkt, werd  gaandeweg deze oefenwedstrijd duidelijk

D2 is een leuk voetballend team

Na de wedstrijd tegen D1 was ons als “ technische staf “ een hoop duidelijk geworden ,waarna we nog een keer aan de opstelling en posities  konden sleutelen , zodat we helemaal klaar zouden zijn voor de eerste bekerwedstrijd tegen Oosterlittens.

Na vrijdagavond een extra training te hebben ingelast waar we de “dooie” spelelementen zoals uitnemen van de doeltrappen en corners hebben doorgenomen waren we er klaar voor. Zaterdag was iedereen  ruim op tijd in de kleedbox,  snel omkleden en naar het veld waar de boys heel gedisciplineerd de warming –up afwerkten. Je kon merken iedereen had er weer zin in.

Er werd begonnen de wedstrijd zonder de geblesseerde Stan. De overige spelers waren

Keeper - Sjaak  verdedigers Feike,Jelmer,Luuk,Cristiaan – Middenveld Ezra-Lucas-  Mathieu Aanvallers Thomas , Robin, Lars en Yordi.

De tegenstander werd vanaf het begin goed onder druk gezet en de Bolswarder team was dan ook de bovenliggende partij. Met  goed combinatie voetbal werd de verdediging van Oosterlittens  op hen eigen speelveld gehouden en het wachten was op de eerste goal.  Het eerste doelpunt viel uit een  pass naar links,  Thomas die de bal behendig meenam en goed voorzette waarna Yordi  via een wirwar van voeten en spelers de bal in het doel werkte. 1-0. Bolsward bleef goed voetballen en kreeg een legio aan kansen.  Maar voor rust werd er niet meer gescoord. In de rust nog even een praatje over wat er goed ging en wat er minder goed ging een beker limonade en hop gaan met die banaan.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde en JVB was de bovenliggende partij . Vijf minuten na rust werd dan toch het tweede doelpunt gescoord. Op aangeven van Ezra knalde Dennis de bal achter de doelman  2-0.

Oosterlittens liet het hier niet bijzitten en ging meer met lange halen voetballen waar de  verdediging van JVB  niet altijd goed op anticipeerde en er ontstonden dan ook gevaarlijke momenten voor het doel van Sjaak. In de 50 en 55 min was het dan ook raak en was de stand weer in evenwicht gebracht door de mannen van Oosterlittens . Dit was tegen de verhouding in en dat vonden de mannetjes in het veld ook waarschijnlijk. Er werd kans op kans gecreëerd maar omdat niet iedere kans kan worden benut bleef het spannend . In de 60e minuut was het Robin die op aangeven van Mathieu die 3-2 via een bijna onmogelijke hoek binnen schoot.  De voorsprong was er weer en voor alle duidelijkheid dat JVB sterker was maakte Mathieu  de 4-2 op aangeven van Yordi zodat het nu wel echt duidelijk was wie de sterkste van de twee teams was.

Een leuke wedstrijd,  goed gespeeld en ondanks dat het voor de meeste spelers  de 1e officiële wedstrijd was op groot veld met bijbehorende spelregels was het nog een beetje onwennig was hoe sommige posities moeten worden ingevuld.

Maar ja als ze dit allemaal al perfect  konden uitvoeren  speelden ze niet in het geel zwart van Sc Bolsward  maar in het rood blauw van een club in een warm land.