Frustrerende nederlaag in Harlingen

7 april 2024 23:30

Waar Bolsward met name in de tweede helft de bovenliggende partij was trekt het team toch, net als in de thuiswedstrijd, tegen Zeerobben weer aan het kortste eind met een 2-1 verlies.

Jammerlijk, want de jonge ploeg van trainer Schuurman werkt vanmiddag als een volwassen paard. Zwaar zijn de omstandigheden voor beide teams in verband met de temperatuurpiek in het vroege voorjaar waardoor de waterflessen niet zijn aan te slepen vanmiddag. Bolsward begint in de eerste helft met een versterkt middenveld. Verdedigend staat het daarom ook als een huis en Zeerobben kan geen gaatjes vinden. Het blijkt wel een degelijk team maar wat creativiteit betreft niet bijzonder. Het eerste half uur is er dan ook geen werk voor de keepers aan beide kanten en is de wedstrijd saai te noemen. Zeerobben mag dan weinig kansen afdwingen maar dat blijken ze ook niet nodig te hebben want in de 34e minuut krijgt spits Ennema de bal op de zestien meter op hoogte aangespeeld en de prima volley verdwijnt onhoudbaar voor Milan in de bovenhoek, 1-0. Vlak daarna krijgt de thuisclub nog een grote kans maar die verdwijnt over de goal. Bolsward is gelijkwaardig maar kan weinig kansen afdwingen waardoor de rust met een achterstand wordt afgesloten.

In het tweede bedrijf speelt Bolsward offensiever en toont meer lef. Er wordt gestoord in de opbouw van Zeerobben en het effect is dat de thuisclub vrijwel niet meer over de middenlijn komt en Milan het rustig aan kan doen. Na tien minuten levert dit de welverdiende gelijkmaker op. Een prima loopactie van Mounir wordt op waarde geschat door Wesley, Mounir kan de bal voortrekken maar wordt daarbij onderuit getikt door de verdediger zodat de scheidsrechter niet anders kan doen dan de bal op de stip te leggen. Davey belast zich met de taak en jaagt de bal  de kruising in en brengt de stand op 1-1. Dan is het wachten op meer maar de verdediging van Zeerobben is goed georganiseerd en geeft geen kansen weg. En ze weten dat ze voorin Ennema hebben. Een kwartier voor het eindsignaal rond hij één van de spaarzame aanvallen van de thuisclub af met een hard schot in de hoek, 2-1. Bolsward gaat dan nog wat meer risico’s nemen door offensieve wissels van Schuurman. Dit levert nog een kopbal op van Bouwe die net gepareerd wordt door de keeper en Davey komt dichtbij maar komt net niet goed uit als hij opduikt voor de keeper. Milan onderscheidt zich nog door een één op één situatie winnend af te sluiten en zo blijft het 2-1.

Zeerobben wint, is net wat geroutineerder en scoort op de beslissende momenten. Bolsward kan het overwicht in de tweede helft onvoldoende in goals omzetten door de strakke verdediging van de gastheer waardoor de ploeg enigszins gefrustreerd het veld af gaat. Zaterdag komt Leeuwarder Zwaluwen op bezoek en is er weer een kans om de frustratie van zich af te spelen.

Opstelling: Milan Schreuder; Jesse Bons, Quinten Hartman, Wesley Lohman, Sjoerd Breeuwsma (Roy van Hiel); Mounir Bou-Asrar, Owen Burghgraef, Özgür Akkus (Bouwe Feenstra); Davey Lohman, Christiaan Stremler (Sander Bootsma), Wilco Folkerts

Scoreverloop: 34e 1-0 Durk Ennema; 54e 1-1 Davey Lohman; 73e 2-1 Durk Ennema