Pijnlijk verlies sc Bolsward

10 maart 2024 20:45

Vooraf werd de wedstrijd tegen VVI betiteld als een zespunten-wedstrijd die zeker niet verloren moest worden. Helaas voor Bolsward kan in een chaotische slotfase niet meer worden gescoord en wordt het 3-2 verlies een feit.

Een verlies waar het in de eerste helft helemaal niet naar uit ziet. Een vrije trap wordt door Davey ineens in de korte hoek geschoten nadat hij zelf getackeld was op de rand van het strafschopgebied. Dat is een lekkere voorsprong na een kwartier spelen. Verder is het veel middenveldspel over en weer en weinig of geen kansen voor de goals. Bolsward staat goed en VVI is onmachtig.

Bolsward speelt op het middenveld met iets meer nadruk op verdedigen zodat vooral de organisatie intact blijft. Op slag van rust kan Davey zelfs de score verdubbelen maar zijn inzet belandt op de paal. Ook Wilco is nog dichtbij maar zijn inzet gaat voorlangs. De thee staat dan al ingeschonken als een diepe bal van VVI op waarde wordt geschat door hun spits en met een lob over Milan kan hij de gelijkmaker aantekenen. Een domper voor Bolsward.

Een extra domper in de rust is dat de ook nu weer bedrijvige Mounir in de kleedkamer moet achterblijven met een bovenbeenblessure. De mannen van VVI krijgen een uitbrander van de trainer in de rust en dit leidt er toe dat ze de 2e helft vol vuur beginnen met veel druk op de bal.

Bolsward komt enigszins gelaten uit de kleedkamer en moet de organisatie weer vinden. Balverlies op het midden leidt er toe dat VVI de bal verovert en er twee spelers vrij voor Milan opduiken. De open kans wordt simpel afgerond, 2-1. Bolsward herwint zich vervolgens weer enigszins en als Wilco de bal verovert op het middenveld kan hij meteen Davey aan het werk zetten. Op of over de rand van buitenspel kan hij doorgaan en hij speelt de bal kundig langs de uitlopende keeper, 2-2. Dat de assistent-scheidsrechter met zijn vlag omhoog staat deert de scheidsrechter van dienst niet, hij ziet het zelf toch beter?

Bolsward is daarna sterker, een inzet wordt net van de doellijn gehaald en een andere wordt verijdeld door de keeper, het wachten is op de voorsprong van de Bolswarders. VVI doet er echter een extra fysiek schepje bovenop, brengt wat geroutineerde krachten in en het slotoffensief wordt ingezet. De scheidsrechter kan het bijna niet meer volgen, fluit warrig en daardoor komt er meer agressie in het veld. Milan kan een afstandsschot net over tikken en een kopbal ziet hij net over het doel verdwijnen.

Als de scheidsrechter een kwartier voor tijd een doelpunt van de VVI spits, vanuit buitenspelpositie, goedkeurt, is het hek van de dam. De vlag van Jetze wordt eveneens genegeerd door deze scheids en heftige protesten van Bolsward worden door hem beantwoord met geel, onder andere trainer Schuurman wordt van het veld gestuurd na
aanhoudend protest.

Bolsward komt niet meer dichtbij de goal van de gastheer, kan het stevige spel niet beantwoorden en het verlies is een feit. De scheidsrechter wordt onder begeleiding (elke wedstrijd bij VVI wordt deze scheidsrechter in bescherming genomen na de wedstrijd…) naar zijn kleedkamer gebracht.

Een gemiste kans voor Bolsward, VVI komt op een punt en daarmee blijft het erg spannend. Jammer dat het nog ontaardde in de slotfase en onnodig dat er acht keer geel moest worden uitgedeeld. Het goede spel in de eerste helft kan de basis zijn voor de volgende wedstrijd. Volgende week is de uitwedstrijd in Grou.

Opstelling: Milan Schreuder; Jesse Bons, Quinten Hartman, Tim Oosterbaan, Sjoerd Breeuwsma; Mounir Bou-Asrar (Owen Burghgraef), Wesley Lohman (Willem Jan Postma), Özgür Akkus (Christiaan Stremler); Davey Lohman, Bouwe Feenstra (Roy van Hiel), Wilco Folkerts (Wessel Kramer)

Scoreverloop: 14e 0-1 Davey Lohman; 45e 1-1 Jan Faber; 48e 2-1 Jan Faber; 52e Davey Lohman; 76e 3-2 Jan Faber