Sponsors

SC Bolsward VR3 en Mulier VR1 delen punten in derby

4 maart 2024 8:30

Na meerdere afgelastingen in de afgelopen periode kon SC Bolsward VR3 op 2 maart eindelijk weer het veld op om de degens te kruisen met streekgenoot Mulier VR1, op het mooie sportpark in Witmarsum. Het werd een spannende derby.

Met een lekker zonnetje erbij kon de middag eigenlijk al niet meer stuk. In de eerste helft was het even zoeken. Opdracht 1 van de coaches: scoren binnen 6 minuten. Na 5 minuten en 28 seconden was het al raak, eerste missie voltooid.

Beetje onfortuinlijk, maar wel terecht, kregen we een penalty tegen, 1-1.  Dat gaf onze tegenstander net dat beetje zelfvertrouwen wat ze eerder misten. Daarmee maakten ze er zomaar nog 1. Waardoor we opeens - tegen de verhouding in -  met 2-1 achter stonden.

Omzettingen

De aanwezige staf zag dat we het over links niet goed genoeg draaiend kregen, en uit alle actie en drukte op rechts kwam geen doelpuntproductie.  In de rust, bij de thee, hebben we daarom wat omzettingen gedaan, en zijn we van 4-4-2 naar 4-3-3 gegaan. Nou, en of dat werkte! Wat een power en dynamiek.  Kans na kans kregen we. De tegenstander werd helemaal dol gespeeld. Onze invalster Nynke kreeg er ook vleugels van.

Maar wat werden we vaak afgevlagd. Inclusief afgekeurd doelpunt.  Het draaide als een tierelier, maar de beloning bleef lang uit. Tot ie er eindelijk was. BAM, de 2-3!

We zakten wel wat in, maar Mulier kreeg nauwelijks een kans. Tot in de 88e minuut, toen fixte Mulier nog even een corner. Klein moment van onoplettendheid, en de Witmarsumers werkte de bal nog naar binnen ook. Oei....

Uiteindelijk moesten we dus de punten delen, al waren we de bovenliggende partij. Al met en al een uitstekende voetbalmiddag met een supergemotiveerde ploeg.