Zand in de motor bij sc Bolsward

11 februari 2024 21:15

Na de vorige week zo bejubelde overwinning op vv Heerenveen was het afgelopen zaterdag een ander verhaal. Sc Bolsward kreeg een pak slaag van FVC uit Leeuwarden, 4-0.

Geen enkele wedstrijd is eenvoudig in deze klasse, dat was bekend. FVC uit Leeuwarden was thuis verslagen met 3-1 en beide ploegen bivakkeren in de middenmoot. Het duel wordt dan ook door Bolsward met vertrouwen ingegaan ondanks dat de technische staf wekelijks moet puzzelen vanwege de afwezigheid van spelers met blessures. De eerste helft toont ook een gelijk opgaand duel met een licht overwicht voor de Leeuwarders. Gevaar voor de beide goals is er weinig. En wordt er geschoten door FVC dan is Jelle op zijn post. Bolsward kan op zijn beurt ook weinig gevaar stichten  op een schotje van Wilco na. Bolsward krijgt iets meer grip op het middenveld als na zo’n twintig minuten wordt overgegaan naar 3-4-3. Tot de rust gebeurt er verder betrekkelijk weinig, kansen zijn er iets meer voor de thuisclub maar verder is het vooral een iets saaie wedstrijd met veel middenveldspel.

In de tweede helft start de thuisclub weer energiek en moet Bolsward reageren. Na tien minuten krijgt FVC een vrije trap op de rand van de zestien die uiterst precies in de verre hoek wordt binnengeschoten, 1-0. Bolsward is van slag en een minuut later ligt nummer twee al achter de verbouwereerde Jelle. Waar in de eerste helft nog enigszins een vuist werd gemaakt kon het elftal dit in de tweede helft niet voldoende opbrengen. Hoewel, even denkt alles wat Bolsward is dat er nog wat mogelijk is als Sjoerd een aanval doeltreffend afrondt, echter hij scoort vanuit buitenspelpositie. Een kwartier voor tijd komt FVC op 3-0 en ook het slotakkoord is voor de thuisclub wanneer Faber de 4-0 maakt.

Afwezigheid van een vijf à zestal basisspelers kon vandaag niet worden opgevangen. Een verlies tegen een directe concurrent is pijnlijk en gezien de stand op de ranglijst gevaarlijk. Het blijft nodig om punten te sprokkelen om  uit de gevarenzone te blijven. Komende zaterdag het inhaalduel thuis tegen de koploper in de competitie, Heerenveense Boys.

Opstelling: Jelle Huitema; Jesse Bons, Quinten Hartman, Sjoerd Breeuwsma, Tom Lindeboom (Marten Leijenaar); Owen Burghgraef, Tim Oosterbaan, Özgür Akkus (Christiaan Stremler); Davey Lohman, Roy van Hiel (Willem Jan Postma), Wilco Folkerts

Scoreverloop: 57e 1-0 Marc Machiela; 59e 2-0 Marc Machiela; 78e 3-0 Patrick Ferwerda; 86e 4-0 Leon Faber