Eerste gelijkspel Bolsward 1 in boeiend duel

14 januari 2024 21:15

De inhaalwedstrijd van Bolsward tegen Leovardia is geëindigd in een gelijkspel. In een wedstrijd waar Bolsward vanaf begin de leiding had mocht het uiteindelijk toch niet ontevreden zijn met de puntendeling.

Met zo’n vijf spelers met verschillende pijntjes en griepverschijnselen moest Bolsward de uitwedstrijd tegen Leovardia starten. Na de etentjes en oliebollen en bovendien een intensief teamuitje in Emmen waren niet alle spelers toe aan een zware wedstrijd tegen het team dat één puntje minder had dan Bolsward. Een zware wedstrijd werd het echter wel op de prima kunstgrasmat op het Kalverdijkje. Leovardia was doordrongen van het belang van de wedstrijd en ging met 100 % inzet de strijd aan. Maar Bolsward pakt in de zesde minuut al de voorsprong door een fraaie goal van Wilco na voorbereidend werk van Davey. Het weer talrijke publiek uit Bolsward ging er toen maar even goed voor zitten. En zeker toen na enkele eerdere pogingen Wilco weer ontsnapte over zijn linkerkant, een tackle weet te ontwijken en de bal via Roy bij Davey komt die geen moeite heeft de 0-2 er in te schieten. Wat een luxe na twintig minuten. Maar de Leeuwarders voelen zich allerminst verslagen en weten tien minuten later de aansluitingstreffer te produceren als Bolsward balverlies lijdt op het middenveld en de spits op randje buitenspel de bal voortrekt en Kai Hofstra keeper Milan, die de afwezige Jelle uitstekend vervangt, kansloos laat, 1-2. Hoewel Bolsward gevaarlijk  blijft met uitvallen via de rappe spitsen is Leovardia daarna sterker en ook gevaarlijker, een kans net voor rust wordt uit de hoek getikt door Milan.

Dit spelbeeld blijft ook na de rust maar het is Bolsward dat het verschil in de 50e minuut weer naar twee doelpunten tilt. Een door Davey opgezette aanval wordt succesvol afgerond na een prachtige één-twee met Tim. Het taaie Leovardia beschikt echter over een team met hardheid en veerkracht zo blijkt want het veldoverwicht wordt een kwartiertje later uitgedrukt in de 2-3 als de rechtsbuiten de bal kan inzetten en Jelle met een uiterste krachtsinspanning de bal achter zijn eigen keeper ziet verdwijnen. Bolsward is dan even de weg kwijt en ziet twee minuten later Leovardia op gelijke hoogte komen door opnieuw balverlies en spits St. Jago faalt alleen voor Milan niet. Dan is duidelijk dat de tank bij Bolsward wel bijna leeg is waardoor het spel steeds slordiger wordt. De Leeuwarders doen er een schepje bovenop en worden keer op keer gevaarlijk. In de laatste minuten weten onder meer Milan en Tom nog zekere doelpunten te verijdelen. Als ook Bolsward zijn laatste kans in de persoon van Christiaan niet weet om te zetten in een doelpunt is het gelijke spel een feit.

Een intense wedstrijd zo net na de mini-winterstop met alles er op en aan. Ogenschijnlijk is Leovardia de morele winnaar maar dit kan zeker ook van Bolsward worden gezegd. Iedereen was tot het gaatje gegaan vandaag en met de wetenschap dat een aantal spelers niet 100% waren is het gelijkspel een resultaat waarmee geleefd kan worden. Volgende week wacht een oude bekende, dan komt Heerenveense Boys op bezoek in Bolsward.

Opstelling: Milan Schreuder; Jesse Bons (Tom Lindeboom), Jelle Huitema, Quinten Hartman, Sjoerd Breeuwsma; Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Tim Oosterbaan; Davey Lohman, Roy van Hiel (Christiaan Stremler), Wilco Folkerts (Willem Jan Postma)

Scoreverloop: 6e 0-1 Wilco Folkerts; 21e 0-2 Davey Lohman; 30e 1-2 Kai Hofstra; 50e 1-3 Davey Lohman; 64e Jelle Huitema (ed); 66e 3-3 Sentley St. Jago