SC Bolsward MO13-1 kampioen

15 december 2023 19:00

Het is donderdagavond 14 december 18.30 uur. De laatste wedstrijd van 2023 voor de meiden van MO-13 tegen SC Franeker gaat los op het kunstgras van Bolsward. Voor deze wedstrijd moesten 11 trainingen omgezet worden, maar hij moest door gaan. Reden: de meiden konden kampioen worden.

De meiden waren er klaar voor en het publiek ging er eens goed voor zitten. Zou het lukken om na een promotie van de tweede naar eerste klasse, gelijk door te stoten naar de hoofdklasse?

De wedstrijd startte onder leiding van scheids Hiele Lootsma en de meiden zaten er gelijk bovenop. De aanvallen van SC Bolsward golfden van alle kanten op de goal af. Tegenstander SC Franeker had het erg lastig en de goals vlogen hen dan ook om de oren!!

Zo was het met de rust al 3-0…er viel een spanning van de meiden af. De tweede helft begon even wat rommelig en Franeker begon wat aan te dringen, maar de verdediging hield alles goed op slot. Er kwam geen bal meer in!! Nog 2 fantastische goals zorgden nog voor de 5-0, dus was de buit binnen…

Groot feest barstte los op en rond de velden en de meiden waren uitzinnig van vreugde. De club zorgde voor de verdiende kampioensschaal en de champagne werd ontkurkt!!

In 2024 mogen we dus aantreden in de hoofdklasse, we hebben er eigenlijk nu al zin in, maar eerst toch maar even de winterstop in..