Sc Bolsward maakt in 2e helft gehakt van Sneek Wit-Zwart

10 december 2023 16:45

De streekderby in de tweede klasse K tussen Bolsward en Sneek Wit-Zwart is een prachtige overwinning geworden voor de Bolswarders. In een sprankelend laatste half uur van de wedstrijd werd de koploper met 4-1 naar huis gestuurd.

Daar zag het in de eerste helft  allerminst naar uit. In de stromende regen was Sneek Wit-Zwart de betere en dominante ploeg. De gasten speelden met veel energie, legden aanvallen op de mat over veel schijven en hadden bij balverlies direct zoveel druk op de bal dat Bolsward vaak zijn meerdere moest erkennen. Toch was de kansenverhouding gelijkwaardig omdat ook Bolsward nog regelmatig gevaarlijk voor de Sneker goal kwam.  Direct vanaf de aftrap was het schrikken voor de Bolswarders toen keeper Jelle (net op tijd hersteld van een griepje)  bij een terugspeelbal uitgleed en nog maar net redding kon brengen. Aan de andere kant had de keeper van SWZ ook een slippertje door de bal los te laten bij een voorzet maar het schot van Wilco smoort. Dan komen de gasten in de 25e minuut op een, op dat moment, niet onverdiende voorsprong via een corner van hun rechterkant waarbij de bal door Kevin Huitema ineens op de goal geschoten wordt. Jelle zit er nog aan maar de bal verdwijnt via de paal in de goal. Vlak daarna zwijnt Bolsward als een schot vanaf de zestien op de lat belandt, boven de kansloze Jelle. Daarna dringt Bolsward meer aan en komen er ook kansen. Tim krijgt een grote kans uit een corner maar de bal wordt van de lijn gehaald, Davey probeert het in de korte hoek maar de keeper is alert en een actie van Wilco wordt vervolgd door een te zacht schot. Het duurt tot de laatste minuut van de eerste helft dat Davey een vrije trap mag nemen vanaf rechts en het is Jelle die de bal kan verlengen met zijn grote teen zodat deze onhoudbaar verdwijnt in de verre hoek, 1-1 en een opsteker van formaat.

De tweede helft blijft in evenwicht in eerste instantie. Wel is Bolsward feller en wint hoe langer hoe meer de duels. De kansen zijn echter met name voor de Snekers. Het is twee keer Jelle die uitstekend weet te redden op inzetten van de gasten. Daarna wordt er nog een keer hard overgeschoten, een wonder dat het nog gelijk staat. De wedstrijd draait echter pardoes om als Davey uit de kluts de bal voor zijn linker krijgt in de 70e minuut en zo’n kans moet je hem niet geven, 2-1. SWZ probeert daarna zo snel mogelijk de stand weer gelijk te trekken maar Bolsward wint ineens de duels, weet de vrije man te vinden en elke aanval is opeens gevaarlijk. Onder aanvoering van de sterk spelende Quinten en Tim vindt de thuisclub nieuwe energie. Christiaan waarschuwt met een vlammend schot dat over gaat. Davey en Christiaan testen de keeper in de verre hoek voordat de 3-1 een feit wordt wanneer Mounir alert is bij een corner door deze bij de 2e paal in te koppen. Nog is de koek niet op wanneer Wilco vanaf links het veld oversteekt en op rechts Mounir vindt, die de bal voortrekt om zo Christiaan de 4-1 te laten aantekenen.

Een klasse overwinning van Bolsward op de koploper in de laatste wedstrijd voor de winterstop.. Ondanks het belabberde weer (maar dan hebben we de beste wedstrijden) werd  het gezien het weer vele en verwachtingvolle publiek verwend met vooral in de tweede helft een wervelend optreden. Eerst kerst en oud/nieuw vieren, met het team een uitstapje maken en dan wacht op 13 januari de uitwedstrijd tegen Leovardia. Een prima 5e plaats na tien wedstrijden, daar kan een maand van genoten worden.

Opstelling: Jelle Huitema; Quinten Hartman, Jelle Huitema, Wesley Lohman(Jesse Bons), Sjoerd Breeuwsma; Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Tim Oosterbaan; Davey Lohman, Roy van Hiel (Christiaan Stremler), Wilco Folkerts

Scoreverloop: 25e 0-1 Kevin Huitema; 47e 1-1 Jelle Huitema; 70e 2-1 Davey Lohman; 78e Mounir Bou-Asrar; 86e  4-1 Christaan Stremler