Fjildleane 14
9047JR
MINNERTSGA
tel. 0518-471600

Om 14:30 uur trapte SC Bolsward Vrouwen 1 in Minnertsga af voor hun tweede competitiewedstrijd tegen combivereniging Berlikum/Minnertsga/St.Jacob. Met, ook deze week, weer een ietwat andere samenstelling wisten de Bolswarder vrouwen deze middag de eerste drie punten binnen te slepen.

Vooraf werd er gewaarschuwd voor een fysiek sterke tegenstander. De opdracht was daarom om de bal het werk te laten doen en, voor zover mogelijk, de duels niet op te zoeken. Het eerste kwartier pakte Bolsward dit aardig op. De ploeg was de bovenliggende partij en er werden ook enkele kansjes gecreëerd.

Helaas wisten de dames dit niet vast te houden, het spel oogde gemakzuchtig en door
slordigheden van Bolsward kwam ST BMJ wat beter in hun spel. Tot grote kansen kwam dit echter niet. De verdediging van Bolsward had geen noemenswaardige problemen met de aanvallen van ST BMJ. Met een stand van 0-0 gingen de speelsters de rust in. Er moest een schepje bovenop om de drie punten mee naar Bolsward te kunnen nemen.

Het beeld in de tweede helft was anders dan de eerste helft: de thee had de vrouwen blijkbaar goed gesmaakt, want er was meer beleving en strijd te zien. Een goed opgezette aanval werd in eerste instantie verwerkt tot een corner. Mirjam Dijkstra wist deze uiteindelijk handig binnen te werken, wat de vrouwen op een terechte 0-1 voorsprong zette.

Dit gaf de vrouwen, zoals je vaak ziet na een voorsprong, energie om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Zo viel al vrij snel de 0-2 en later maakte ook de prima ingevallen Fenna Sweering een doelpunt: 0-3.

Kat in 't bakkie, zou je zeggen. Geheel tegen de verhoudingen in, en volgens
de grensrechter bovendien uit een buitenspelmoment, maakte ST BMJ in de 70e minuut een doelpunt.

Bolsward bleef voetballen en kreeg nog meerdere kansen op de 1-4. In de 90e minuut werd het echter nog even spannend, toen ST BMJ de 2-3 nog maakte. Maar de voorsprong bleef behouden en zo sleepte Bolsward de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Een mooie opsteker voor het team, waarbij er zeker punten voor verbetering vatbaar waren, maar ook voldoende potentie zichtbaar was om er een mooi seizoen van te maken als kersverse derdeklasser.