Westein 45
8561CA
BALK
tel. 0514-605991

Balk VR1 tegen SC Bolsward VR1: vaak een wedstrijd met weinig krachtsverschil. Dat bleek ook zaterdag weer zo te zijn. Al had Bolsward zeker het betere van het spel.

Op een zonovergoten Sportpark De Wilgen werd om 14:30 uur in Balk afgetrapt. In de
bekercompetitie troffen de teams elkaar al eerder. Deze wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning in het voordeel van de Balksters. De Bolswarder vrouwen hadden dus wat recht te zetten en waren vastberaden de drie punten mee naar Bolsward te nemen.

Bolsward begon scherp aan de wedstrijd en zette gelijk druk op de defensie van Balk. De wedstrijd werd echter na 5 minuten al stilgelegd, vanwege een op het oog nare knieblessure voor vleugelspeelster Dian Bootsma. Na 10 minuten kon
de wedstrijd worden hervat en ging Bolsward door met het goede veldspel. Het spel speelde zich vrijwel de gehele eerst helft af op de helft van Balk en het was wachten op de openingstreffer.

De vandaag sterk spelende Marie Miedema wist de spitsen met goede steekballen regelmatig in stelling te brengen, wat uiteindelijk ook resulteerde in de bevrijdende 0-1. Met een flitsende combinatie via alle linies werd de bal bij vleugelspeelster Mounia Bouasrar afgeleverd. Haar voorzet werd in eerste instantie weggewerkt, maar kon uiteindelijk nog worden binnengekopt. Dit was tevens de ruststand.

Het begin van de tweede helft gaf eigenlijk een zelfde spelbeeld als de eerste helft. Bolsward was dominant aan de bal en drukte Balk terug op eigen helft. Na een minuut of 20 leek de vermoeidheid toe te slaan bij Bolsward. De vrouwen hadden daardoor iets meer moeite met het fysieke spel van Balk. Toch werden er door Balk geen grote kansen gecreëerd. De 1-1 kwam dan ook redelijk uit het niets. Zoals dat in de bekerwedstrijd ook het geval was, één kans, één goal.

Een voorzet werd door de vleugelspits van Balk goed binnengewerkt. Onhoudbaar voor de verder prima keepende Naomi Veldman, die vandaag de geblesseerde Marrit Nijdam verving. Niet veel later kon Balk via een penalty zelfs de 2-1 aantekenen. Bolsward zette de laatste 10 minuten nog vol druk, maar het lukte niet meer de kansen tot een doelpunt te promoveren en dus bleven de 3 punten in Balk.

Een zuur verlies, aangezien Bolsward op basis van het veldspel zeker meer had verdiend. Volgende week treft Bolsward de vrouwen van Zeerobben in een thuiswedstrijd. Ook Zeerobben is vorig jaar kampioen geworden in de vierde klasse. Op papier een interessante wedstrijd tussen twee promovendi.