Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, na jaren weer terug in de derde klasse en gelijk een pittige tegenstander: Blauw Wit '34. In de thuiswedstrijd wist SC Bolsward Vrouwen 1 een 0-2 achterstand weg te poetsen.

In de eerste helft had Bolsward in eerste instantie geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Blauw Wit, de 0-1 viel en kort daarna ook de 0-2. De betere kansen waren echter telkens voor Bolsward. Bolsward bleef strijden en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, die niet lang daarna ook viel. De goal kwam van de voet van spits Monique Zijsling.

Met een mooi schot werd de stand op 2-2 gebracht. In de tweede helft wilden beide teams duidelijk nog aanspraak maken op de winst: het spel ging heen en weer. Op het eind van de wedstrijd was het Blauw Wit dat nog het meest aan aanvallen dacht, Bolsward was voornamelijk aan het verdedigen en deed dat als collectief goed.

De eindstand was dus 2-2, zeker geen slecht begin in de 3e klasse, tegen een ploeg die vorig seizoen nog streed om promotie naar de 2e klasse. Volgende week staat de uitwedstrijd in Berlikum op het programma.