Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Een bekerderby en opnieuw een goeie test voor SC Bolsward Vrouwen 1 zaterdagmiddag in Sneek bij Sneek Wit-Zwart. Er werd met 0-2 gewonnen van de Snekers.

Geheel terecht, gekeken naar het spelbeeld, werd er gewonnen, maar de doelpunten vielen pas in de tweede helft. Bolsward wilde voetballen en durfde dat ook, Sneek trachtte dat in de eerste helft ook te doen, maar in de tweede helft werd eigenlijk alleen de lange bal nog maar gehanteerd.

Met fysiek spel wilde Sneek Bolsward uit de wedstrijd halen, maar op uithoudings- en doorzettingsvermogen won Bolsward uiteindelijk. Kansen waren er in de eerste helft in overvloed, maar vaak werd er wat te wild afgerond.

Het was Dian Bootsma die de ban in de tweede helft brak en Bolsward op voorsprong zette. Even later wist Sam Miedema de voorsprong te vergroten. Na het tweede doelpunt zette Sneek nog wel aan om de aansluitingstreffer te maken, maar keepster Marrit Nijdam wist haar doel knap schoon te houden.

Door de zege op Sneek is het voor SC Bolsward nog steeds mogelijk om door te gaan in de beker. Woensdag kruisen DWP en Balk de degens, dan wordt duidelijk of Bolsward nog een ronde verder komt in de bekercompetitie.