Vrouwen 1 bekert verder na ruime overwinning op Leeuwarder Zwaluwen VR2

Vrouwen beker 2e ronde Groep 3 2e KO Ronde

Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

Er was een tegendoelpunt voor nodig, maar daarna was SC Bolsward Vrouwen 1 wakker: de ploeg won uiteindelijk met 6-2 van Leeuwarder Zwaluwen.

Vrouwen 1 had zeker het betere van het spel, maar onzorgvuldigheid in de opbouw zorgde voor balverlies en zo kon Leeuwarder Zwaluwen de score openen. Een duwtje in de rug kwam er vervolgens van Zwaluwen zelf, dat de stand op 1-1 bracht door een eigen doelpunt.

Ook de 2-1 en 3-1 vielen nog in de eerste helft, allebei van de voet van Dian Bootsma. Een 3-1 voorsprong bij rust, dan ben je goed bezig, maar in de tweede helft moest er wel zorgvuldiger met het balbezit worden omgegaan.

Het was duidelijk te merken dat Zwaluwen vermoeid raakte, dat maakte de ruimtes en daarmee de kansen groter voor Bolsward. Elise Aarts kreeg vrij snel in de tweede helft de bal voor haar voeten en schoot hard raak. Een antwoord van Zwaluwen kwam er nog wel, maar dat was vooral aan Bolsward te wijten: een corner werd bij de eerste paal slecht uitverdedigd en kwam voor de voeten van een Zwaluwen-speelster terecht.

Na deze 4-2 kwam Bolsward niet meer in de problemen, zo kon de score nog ongestoord uitgebreid worden. Het waren Satty Gbansé en Annejits Abma die tekenden voor de 5-2 en de 6-2. Een glansrijke overwinning voor de vrouwen tegen een zeer matig Zwaluwen en daarmee is het team van trainer Rick Havacs door in de beker.