Vrouwen 1 loopt ST Drachtster Boys/Boornbergum '80 VR1 na rust volledig onder de voet

tel. 0515-572797

Na de eerste helft kon het in de inhaalwedstrijd tussen SC Bolsward Vrouwen 1 en ST Drachtster Boys/Boornbergum '80 VR1 nog alle kanten op, maar na rust liepen de vrouwen van trainer Rick Havacs de uitploeg volledig onder de voet. 7-0 was de eindstand, dus gaat de ploeg door in de beker.

Het veld was drassig en glad, het maakte het spel moeilijk, maar voor attente spits Monique Zijsling even heel makkelijk toen een verdedigster van de uitploeg onderuitging tijdens een vrije trap, waardoor Zijsling de bal op kon pikken en langs de keepster kon schuiven.

Zowel de thuis- als de uitploeg kwamen er meerdere keren gevaarlijk uit, maar de centrale verdedigers van SC Bolsward wisten eigenlijk alles onschadelijk te maken. Aan de andere kant kwam Vrouwen 1 er echter maar moeilijk doorheen.

Hoe anders was het spel in de tweede helft: meer beweging op het middenveld en voorin resulteerde vrijwel gelijk in de 2-0, wederom van Zijsling. Daarna ging het hard: Zijsling maakte haar hattrick compleet, er werd een eigen goal gemaakt uit een voorzet van Lieve Osinga, Satty Gbansé scoorde, Annejits Abma en Sam Miedema. Zo werd het uiteindelijk 7-0, een mooie opsteker voor het team.

Komend weekend geen wedstrijd voor Vrouwen 1, zij hervatten 30 oktober de competitie.