Vrouwen 1 stelt in eerste helft al orde op zaken tegen SVO EBC/Delfstrahuizen VR1

SVO EBC/Delfstrahuizen VR1

1 - 6

SC Bolsward VR1

2'
Monique Zijsling (intikker)
3'
14'
Satty Gbanse (schot)
23'
Monique Zijsling (vrije trap)
47'
55'
... (intikker)
64'

tel. 0514-541197

Met een vliegende start gaf SC Bolsward Vrouwen 1 zichzelf zaterdag in Oosterzee tegen SVO EBC/Delfstrahuizen Vrouwen 1 een makkelijke middag. Uiteindelijk werd het 1-6.

Waar eerder dit seizoen het afmaken van kansen een probleem leek, is dat de afgelopen wedstrijden absoluut geen probleem. Het is gaan draaien bij de ploeg van trainer Rick Havacs. Het bleek gelijk bij de eerste kans, in de tweede minuut al wist spits Monique Zijsling raak te mikken.

En ook de tweede kans belandde in het net: Nynke Cazemier schoot de bal binnen. Een monsterscore leek in het verschiet te liggen, zeker toen ook Satty Gbansé zichzelf op het scoreformulier zette in de 14e minuut. Maar er werden ook zeker kansen gemist en het spel werd ook aan de kant van SC Bolsward slordiger. Gemakzucht en luiheid slopen in het spel. Wel werd het in de eerste helft nog 0-4: Zijsling plaatste haar vrije trap mooi in de linkerhoek.

De eerste helft werd vroegtijdig afgefloten toen een speelster van de thuisploeg verkeerd terechtkwam en met veel pijn aan de schouder bleef liggen. Die vijf overblijvende minuten werden aan de tweede helft vastgeplakt.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: SC Bolsward schoot uit de startblokken en maakte al in de 47e minuut de 0-5, opnieuw was het Zijsling die raak schoot. Liefst viermaal wist zij uiteindelijk te scoren, met de 0-6 in de 55e minuut als slotstuk.

Daarna verzandde Bolsward opnieuw in slordigheid en luiheid. Het resulteerde zelfs in een kans voor Delfstrahuizen, die ook nog afgemaakt werd. Een smetje op een mooie middag, maar met een 1-6 overwinning mag je als ploeg natuurlijk eigenlijk niet klagen.