Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

Geen kind had SC Bolsward Vrouwen 1 zaterdag aan Oudega VR1: in een vermakelijke wedstrijd werd het 6-1 op sportcomplex 't Bolwerk.

Voor de beker had Oudega VR1 nog met 9-1 van Vrouwen 2 gewonnen, maar zaterdag was Vrouwen 1 een flinke maat te groot voor ze.

Het was de eerste thuiswedstrijd van de competitie voor de vrouwen van trainer Rick Havacs en het publiek werd getrakteerd op veel goals. Een goed binnengeschoten vrije trap van Monique Zijsling betekende het startsein van de reeks doelpunten, in de eerste helft volgden nog een goal van Mounia Bouasrar en de tweede van Zijsling.

Vlak voor rust deed Oudega nog wel iets terug: even verslapte Vrouwen 1 in de omschakeling en zo kon een speelster van Oudega de bal aannemen en in de hoek plaatsen.

In de tweede helft was het zaak om de hoop van Oudega op een betere uitslag weg te nemen, de vierde goal viel dan ook al snel. Satty Gbansé kon uit een corner binnenschieten. Verder zetten invallers Sam Miedema en Elise Aarts zich nog op het scorebord met knappe schoten.

Na wedstrijden waarin de goals zeer moeizaam vielen was dat nu zeker niet zo. Er gingen ook nog genoeg kansen mis, maar het overgrote deel van de kansen werd wel gemaakt. En - ook niet onbelangrijk - door het secure verdedigen werd de angel uit vrijwel iedere Oudega-aanval gehaald.