Sponsors

Zeer pijnlijke nederlaag voor Vrouwen 1 tegen directe concurrent VVI VR1

VVI VR1

7 - 2

SC Bolsward VR1

Competitie

4e klasse 4

Datum

20 november 2021 14:30

Scheidsrechter

J. Hoekstra

Accommodatie

Sportpark de Stripe
De Greiden 24 A
8523NM
IDSKENHUIZEN
tel. 0513-434044

VVI Vrouwen 1 uit Idskenhuizen had met een wedstrijd minder gespeeld drie punten minder dan SC Bolsward Vrouwen 1, dus was het zaterdag een treffen tussen twee - op het oog - directe concurrenten. Die strijd werd met grote cijfers gewonnen door VVI, het werd 7-2.

Gelijk in de beginfase ging het al mis, alsof de ploeg van trainer Rick Havacs er nog niet helemaal bij was. Grove slordigheden achterin en het niet goed doordekken werden genadeloos afgestraft door de spits van VVI, die uiteindelijk liefst zes keer zou scoren.

Niemand hoefde voetbal gestudeerd te hebben om de spelopvatting van VVI te begrijpen: de lange bal van achteruit, richting de spits. Maar Bolsward had hier grote moeite mee, de lange bal werd er niet uitgehaald en de spits kon niet worden afgestopt. Na de eerste helft stond het zo al 5-0.

Het betekende niet dat het alleen maar éénrichtingsverkeer was, kansen voor Bolsward waren er zeker, maar de scherpte miste ook in de afronding. In de tweede helft stond het beter, de invallers deden goed hun best en zo kon VVI lang tegengehouden worden. Uiteindelijk viel de 6-0 toch.

Ook in de tweede helft kwamen er nog kansen én vielen er ook goals: Satty Gbansé en Mounia Bouasrar wisten tot scoren te komen, maar op dat moment was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Het eindigde in 7-2. Een zeer pijnlijke middag in Idskenhuizen, waar de zwaktes van Bolsward volledig bloot kwamen te liggen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!