Vrouwen 1 sleept in de laatste minuten de overwinning binnen tegen ST Aenwirden/Akkrum VR1

tel. 0515-572797

Na een lange winterstop mochten de vrouwen hun voetbalschoenen vandaag eindelijk weer aantrekken voor de eerste competitiewedstijd van 2022.

Door het plotselinge vertrek van trainer Rick Havacs (studie/werk) was dit tevens de eerste wedstrijd voor de leider, Wilfred de Bruijn, als trainer/coach. En dit deed hij niet onverdienstelijk, want de eerste 3 punten van de tweede seizoenshelft werden zaterdag binnengehaald.

Na het fluitsignaal waren de vrouwen van SC Bolsward de bovenliggende partij. Het balbezit speelde zich veelal af op de helft van de tegenstander. Bij vlagen werd er goed positiespel gespeeld, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. De spitsen werden moeilijk bereikt en ook de harde wind zorgde dat de eindpass niet altijd aankwam. Na zo’n 25 minuten spelen besloot Mounia Bouasrar op avontuur te gaan. Na een mooie solo wist zij met een boogbal de 1-0 op het scorebord te zetten. Na de 1-0 bleven de dames goed combineren, maar gescoord werd er niet meer.
Gezien het spelbeeld was de huidige stand te mager.

Na tips van trainer de Bruijn om niet eindeloos door te combineren, maar sneller de spitsen te zoeken om meer diepte in het spel te krijgen, trapten de vrouwen af voor de tweede helft. Maar ze waren het even kwijt. Waar zij elkaar de eerste helft goed wisten te vinden, was er nu te veel balverlies en kwamen ballen niet aan. Dit zorgde ervoor dat de vrouwen van Aengwirden/Akkrum beter in hun spel kwamen en zelfs de 1-1 wisten te maken. Tot ver in de tweede helft leek 1-1 de eindstand te worden, maar in de laatste 5 minuten wist Monique Zijsling toch nog de 2-1 aan te tekenen. Met een geplaatst schot met links, wist zij de keepster van Aengwirden/Akkrum te verschalken. Al met al een terechte overwinning.

Volgende week treffen onze vrouwen concurrent Oudega, die momenteel op de 1e plaats staat. In de thuiswedstrijd wisten de vrouwen van SC Bolsward nog met 6-1 van Oudega te winnen. Gaat dit hen volgende week weer lukken? Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.