Sponsors

Vrouwen 1 is kampioen na winst op Mildam VR1

Mildam VR1

1 - 5

SC Bolsward VR1

... (e.d.)
Lieve Osinga (vrije trap)

Competitie

4e klasse 4

Datum

21 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Wissel
De Wissel 2 A
8454KT
MILDAM
tel. 0513-636044

Een kampioenswedstrijd: altijd spannend. Maar twintig seconden na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd van SC Bolsward Vrouwen 1 uit in Mildam waren alle zenuwen weg en was het een feestje op het veld. Het kampioenschap is binnen!

Bij wijze van spreken dan, want er moest nog wel gewonnen worden of gelijkgespeeld om daadwerkelijk kampioen te worden. Maar waar in de laatste thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen de zenuwen duidelijk aanwezig waren, was het team van coach Wilfred de Bruijn vastbesloten het kampioenschap overtuigend binnen te slepen. Het lukte: het werd een mooie 1-5 overwinning.

De eerste goal zat er al vrij vlot in, toen Monique Zijsling handig kon binnentikken. Haar tweede kans was ook meteen een goal: 0-2. De ruststand kwam op het bord door Mounia Bouasrar, die een bal bekeken in de linkerhoek wist te krijgen.

Mildam probeerde nog wel aan te zetten, maar kwam er maar zelden uit. Toen Satty Gbansé haar voorzet van richting veranderd zag worden, die vervolgens zo in het doel van Mildam belandde was het eigenlijk wel klaar.

Toch kwam er nog een tegengoal. Jessie Rekker zat al met het hoofd bij het beachvolleybaltoernooi op de slotdag en werkte een bal met (deels) een arm weg. Een penalty, in eerste instantie nog knap gekeerd door Naomi Veldman (in het veld gekomen voor Marrit Nijdam), maar in tweede instantie schoot de Mildam-speelster de bal alsnog in de hoek.

Het toetje van de wedstrijd kwam van de voet van Lieve Osinga, die een vrije trap prachtig binnenschoot. Wat de speelsters op het veld in de tweede helft nog niet wisten, was dat QVC had verloren van Oudega - en dat er dus net zo goed verloren had kunnen worden om kampioen te worden. Maar wat maakte deze goeie overwinning het extra mooi!

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los, dat werd doorgezet in de gehuurde partybus en later natuurlijk nog in de kantine in Bolsward, waar het nog lang onrustig bleef.

Een prachtig seizoen komt hiermee ten einde voor Vrouwen 1, met een geweldige zegereeks van 13 wedstrijden, met slechts 10 doelpunten tegen. Op naar de derde klasse!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!