Molenkrite 132
8608XK
SNEEK
tel. 0515-413577

Het is eind april en de eerste streekderby stond pas op het programma: Sneek Wit-Zwart was zaterdag de tegenstander van SC Bolsward Vrouwen 1. De vrouwen van coach Wilfred de Bruijn wonnen het duel oppermachtig met 0-7.

Dat het zo'n uitslag zou worden was aan de eerste helft niet af te zien. Het spel was aan beide kanten slordig en het was (naast een neusje voor de goal) bijna toeval te noemen dat Monique Zijsling twee keer het net wist te vinden.

Na rust moest het spel beter, dat was zeker. Dat gebeurde ook: niet lang na rust maakte Zijsling haar derde en later ook haar vierde treffer. Ook scoorden Mirjam Dijkstra, Dian Bootsma en Sam Miedema nog een keer.

Een soepele overwinning en zo blijft de titel in zicht. Sterker nog: concurrent Oudega verloor zaterdag van De Sweach en zo komt een eventueel kampioenschap toch steeds dichterbij. Om de verschillen bovenin wat groter te maken dan ze nu zijn moet er zaterdag nog wel gewonnen worden van Oudega: een belangrijke wedstrijd.