SC Bolsward Vrouwen 1 pakt in de tweede helft de punten tegen ST Aengwirden/Akkrum VR1

tel. 0566-652200

Veel kansen, maar geen goals, dat was het spelbeeld in de eerste helft van de wedstrijd tussen SC Bolsward Vrouwen 1 en ST Aengwirden/Akkrum VR1 in Akkrum, maar in de tweede helft draaide Bolsward het om en wist twee keer het net te vinden: 0-2 was de eindstand.

De hele wedstrijd was Bolsward, met de shirts binnenstebuiten vanwege de kleur van de shirts van ST Aengwirden/Akkrum, de bovenliggende partij in Akkrum, maar het ontbrak aan scherpte en een aantal keer kwamen de vrouwen net 'een teentje' te kort om ballen binnen te tikken.

In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij de thuisploeg en werden de ruimtes voor Bolsward groter. Uiteindelijk wist Monique Zijsling de eerste goal van de middag te maken: uit een voorzet produceerde die eerst een afzwaaier, maar ze kon de bal zelf weer oppikken en binnenschieten.

Er viel duidelijk een last van de schouders van de uitploeg na die goal, maar het was voor de thuisploeg ook reden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De hele wedstrijd was Akkrum eigenlijk niet gevaarlijk geweest, maar na de 0-1 kwamen ze toch een paar keer in de buurt van de goal.

Uiteindelijk gooide Nynke Cazemier de wedstrijd in het slot. De keepster van Akkrum hield een schot van Zijsling in eerste instantie tegen, maar kon niet voorkomen dat Cazemier vervolgens vlak naast de paal binnentikte.

Het afmaken van kansen blijft een pijnpunt, maar uiteindelijk toch een overtuigende overwinning. Volgende week weer een thuiswedstrijd, tegen Oudega VR1.