Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

Zaterdag 6 november stond al een tijdje rood-omrand in de agenda sc Bolsward. De feestcommissie heeft deze datum een extra feestje in de Treffer georganiseerd en laat dat nou ook net de dag zijn dat het eerste zijn periodekampioenschap kan binnenslepen. En dát gebeurd, door een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen QVC  is sc Bolsward de eerste periodekampioen in de 4e klasse A.

Nadat de ‘12e man’ de spelers op het veld heeft begroet met een grote knal slingers en de pupil van de week zijn goal heeft mogen maken begint Bolsward te bouwen aan zijn veldoverwicht. QVC trekt zich terug en houdt de verdediging goed gesloten. Bolsward heeft het tempo echter te laag om de gasten te verontrusten en zo is het eerste kwartier een beetje gezapig. Plotseling komt echter de tegenstander door een misverstand in onze verdediging in balbezit op de rand van de zestien en door een perfect schot in de verre hoek zet Wieger Zwaan, de gevreesde spits bij de gasten, QVC op voorsprong.

Bolsward is wakker en begint het tempo op te voeren en het spel wordt langzaamaan beter. Er komen kansjes, een combinatie in de 25e minuut over links tussen Tim en Marvin eindigt net naast. In de 40e minuut zijn Marvin en Tim weer betrokken bij een veelbelovende aanval, Romano krijgt de bal in het strafschopgebied toegespeeld, speelt op de achterlijn een mannetje uit en trekt de bal voor bij de eerste paal waar Marvin al weer staat om de bal via de paal in de goal te prutsen.  Een prima opsteker zo vlak voor rust en het wordt nog mooier als weer Marvin een pass op links controleert en de bal vervolgens bij de 2e paal neerlegt, precies op het hoofd van de meegekomen Sjoerd die prachtig de 2-1 binnen knikt.

Het kopje thee laat zich goed smaken met de voorsprong en in de 2e helft moet het mogelijk zijn om deze uit te bouwen. Bolsward heeft totaal controle over de wedstrijd maar de verlossende derde goal wil niet vallen. Kansen zijn er, met name Marvin heeft een prima kans om de score uit te bouwen, echter zonder resultaat. Door het snelle Bolswarder spel van man tot man komt QVC nog niet in de wedstrijd, ze hebben echter een team met veel karakter en zolang het nog maar 2-1 staat hebben ze het gevoel dat er nog wat te halen is. Langzaam spelen ze soms ook onder de druk van Bolsward uit zoals bij een aanval in de 60e minuut waar een schot net voor het doel van Paul langs schiet, een waarschuwing! Tien minuten later volgt wederom een speldenprik van de gasten, ook deze wordt verijdeld. Bolsward probeert vervolgens door het inbrengen van Willem Gosse en Robin  om het overwicht in doelpunten om te zetten. Ook de Starumers wisselen en brengen een handige rechtsvoor in die met enkele snelle acties voor gevaar zorgt. Zo manoeuvreert hij zich in de 80e minuut vrij door enkele Bolswarders te passeren en trekt de bal voor, wij krijgen de bal niet goed weg en wederom Wieger Zwaan kan zijn schoen er tegenaan drukken en het is 2-2. Bolsward is van slag en 5 minuten later wordt er weer gescoord door de gasten, gelukkig voor ons wordt buitenspel geconstateerd waardoor de goal wordt afgekeurd. Ook Bolsward kan niet meer gevaarlijk worden en het eerste gelijkspel is bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter een feit.

De eerste punten verloren in deze competitie na zes achtereenvolgende overwinningen. We blijven aan kop van de ranglijst en zijn periodekampioen, al zijn we wel wakker geschud. Wellicht onnodig puntverlies omdat de overwinning al eerder binnengehaald had moeten worden door de 3-1 te maken maar daarnaast ook blij dat het gelijkspel nog werd behaald gezien de kansen aan het eind van de wedstrijd van QVC. Het feestje na afloop in de Treffer is er allemaal niet minder om.

Opstelling: Paul de Bruin; Jesse Bons, Ruben Jellesma, Sjoerd Breeuwsma, Jochum van der Werf; Willem Jan Postma, Romano Perridon, Mounir Bou Asrar (Willem Gosse Gaastra), Özgur Akkus (Robin Hendriks), Tim Oosterbaan; Marvin Dijkstra