Meerweg 4
8715EK
STAVOREN
tel. 0514-681713

Het was in alle opzichten een lastige wedstrijd voor SC Bolsward Vrouwen 1 zaterdag in Stavoren tegen QVC VR1. Twee keer kwam de ploeg op voorsprong, maar uiteindelijk trok QVC aan het langste eind. De wedstrijd ging verloren met 3-2.

Vooral de eerste 20 minuten had het team van trainer Rick Havacs de wedstrijd in handen. Het overwicht op het veld werd beloond toen Nynke Cazemier een vrije trap van Monique Zijsling van richting veranderde, waardoor deze achter de QVC-keepster terecht kwam.

Lang duurde de voorsprong echter niet, want door slordig balverlies kreeg QVC een kans cadeau, die gelijk verzilverd werd. In de tweede helft begon Vrouwen 1 weer sterk, wat opnieuw werd beloond met een goal. Uit een voorzet van Lieve Osinga volleerde Dian Bootsma de bal binnen.

Maar in plaats van de voorsprong zorgvuldig verdedigen werd het spel aan Bolsward-zijde na de 1-2 alsmaar slordiger. Uit opnieuw een opbouwfout kon QVC profiteren. Op dat moment leek een gelijkspel het hoogst haalbare, dus werd er gestreden voor een punt. Dat mocht niet baten: uiteindelijk viel de 3-2 alsnog, waardoor de ploeg met lege handen achterbleef.

Een wijze les voor de jonge ploeg, die duidelijk nog wat volwassenheid mist. De volgende wedstrijd van Vrouwen 1 is thuis tegen Mildam VR1 op 25 september.