Sponsors

SC Bolsward VR1 heeft geen kind aan Waterpoort Boys VR1 in eerste bekerwedstrijd

SC Bolsward VR1

7 - 0

Waterpoort Boys VR1

Competitie

Vrouwen beker poulefase Groep 3 037

Datum

4 september 2021 14:30

Scheidsrechter

J. J. Dijkstra

Accommodatie

Sportpark Het Schuttersveld
Thomas Zandstrastraat 3
8602CW
SNEEK
tel. 0515-424110

In Sneek, omdat de veldcapaciteit door de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in Bolsward niet voldoende was, speelde SC Bolsward Vrouwen 1 zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Tegen Waterpoort Boys VR1 werd het 0-7.

Het team van nieuwe trainer Rick Havacs zette zo de reeks goede resultaten in de voorbereiding door in de wedstrijd tegen de vijfdeklasser. Met een gelijkspel tegen Sneek Wit-Zwart VR1 en de 6-3 winst op SDS VR1 (beide derdeklassers) tankt het jonge team volop vertrouwen in aanloop naar de competitiestart in de 4e klasse op 11 september.

Op het Schuttersveld in Sneek regende het van meet af aan kansen, maar slordigheid was troef en dus duurde het nog aardig lang voordat Dian Bootsma de eerste goal binnen kon tikken. De wedstrijd was 'los', zou je zeggen en weg vrij voor nog meer goals, zou je zeggen, maar het goede veldspel werd opnieuw niet beloond met meer goals. Sterker nog: door slordigheidjes achterin kwam zelfs Waterpoort Boys er nog gevaarlijk uit.

De tweede goal in de eerste helft nam Nynke Cazemier voor haar rekening en tekende voor de ruststand. Na rust was het duidelijk: de ploeg moest zichzelf gaan belonen en goals maken. Dat gebeurde dan ook vrij snel en de score liep uiteindelijk op naar 0-7. De doelpunten kwamen van de voeten van Elise Aarts, Mounia Bouasrar, Mirjam Dijkstra (via de tegenstander) en opnieuw Bootsma en Cazemier.

Het was warm en vooral bij Waterpoort Boys viel te merken dat de speelsters vermoeid werden. De sfeer werd wat grimmiger op het veld en toen dit uitmondde in een kleine ongeregeldheid besloot de scheidsrechter af te fluiten.

Een 0-7 resultaat is, in combinatie met het goede veldspel, natuurlijk een goede uitslag, maar als de speelsters iets secuurder waren geweest in de afronding had de uitslag zeker tot boven de 10 op kunnen lopen. Daar kan deze week nog aan gewerkt worden, zodat de ploeg in de eerste competitiewedstrijd uit tegen Heerenveense Boys VR3 volgende week gelijk goed uit de startblokken kan vliegen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!