Belangrijke winst Bolsward 1 in nat Leeuwarden - Sc Bolsward

Sponsors

Belangrijke winst Bolsward 1 in nat Leeuwarden

19 november 2023 20:00


Er zijn van die wedstrijden in een seizoen waar een voetballer niet op zit te wachten, zo ook de uitwedstrijd zaterdag tegen Leeuwarder Zwaluwen. Niet om de tegenstander, het veld of de accommodatie, maar om het weer. Het is wel lekker dat je zo’n wedstrijd dan winnend afsluit met een 0-2 overwinning.

Regen, wind en kou, dat waren de omstandigheden zaterdag in Leeuwarden. Spelers en staf waren vooraf moeilijk uit de nieuwe kantine van de Zwaluwen te krijgen, veel zin had iedereen er niet in. Duidelijk was wel dat dit een belangrijk potje was voor de mannen van het eerste, puntverlies zou betekenen dat we verder van de middenmoot af zouden komen en dit werd er vooraf door Dick Schuurman goed ingepeperd. Met die wetenschap was er wat om voor te strijden en de trouwe Bolswarder supporters (lekker droog op de tribune) verwachtten niet anders dan een winst op het laag geklasseerde Zwaluwen. Bolsward ging voortvarend van start en al na acht minuten was het Davey die een prachtige aanval over links, die begon met een snelle uitgooi van Jelle, kon afronden met een lage schuiver in de hoek, 0-1. De snelle voorsprong zorgde evenwel voor wat slordiger spel van Bolswardkant waardoor de Leeuwarders weer wat in de wedstrijd konden komen. Het beste spel bleef van Bolsward en enkele aanvallen hadden beter verdiend maar het ontbrak dan aan de eindpass of afronding. Een diepe crossbal van Davey bijvoorbeeld naar Wilco die de bal panklaar legt voor de inlopende Romano maar zijn schot belandt net naast de paal. De Zwaluwen krijgen eveneens enkele halve kansen maar de overtuiging mist in de afwerking bij de gastheer, dat een team is dat duidelijk niet overloopt van zelfvertrouwen.
De rust werd bereikt met de kleine voorsprong. Na de limonade (vreemd om senioren te trakteren op een glaasje ranja, met dit weer ook nog) en hier een daar droge kleren komen met name de Zwaluwen gemotiveerd uit de kleedkamer. Het is duidelijk dat ze nog kansen roken en zaten fel op de bal. Hieruit ontstonden ook enkele kansen, een schot ging net over en Jelle kon goed redding brengen op een kopbal. Na een tien minuten was het offensiefje wat geluwd en het verdere verloop van de wedstrijd verliep zoals de eerste helft, Bolsward de betere ploeg, Zwaluwen probeerde te ontregelen en te counteren. Zwaluwen was niet echt gevaarlijk maar de angst bleef dat er zomaar een toevalstreffer in kon ploffen. Daarom was het extra lekker toen Davey in de 87e minuut aan alle onzekerheid een eind kon maken door goed te anticiperen op een lange bal, de keeper te omspelen en zijn tweede doelpunt te scoren.
Drie punten in de knip, dat vergoedde veel op zo’n ruige herfstmiddag. De aansluiting met de middenmoot is er. Weer twee goaltjes van topscorer Davey en, belangrijk, geen tegendoelpunten, goed voor het zelfvertrouwen en een pluim voor de verdedigende organisatie. Volgende week komt Dronrijp naar Bolsward.

Opstelling: Jelle Huitema; Jesse Bons, Jelle Huitema, Wesley Lohman, Quinten Hartman (Maxime Mulder); Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Tim Oosterbaan; Davey Lohman, Roy van Hiel, Wilco Folkerts
Scoreverloop: 8e 0-1 Davey Lohman; 87e 0-2 Davey Lohman
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!