Bolsward wint eenvoudig van St. Anna - Sc Bolsward

Sponsors

Bolsward wint eenvoudig van St. Anna

5 november 2023 22:15


Het kan verkeren in het voetbal, vorige week liep Bolsward achter de tegenstander aan, afgelopen zaterdag was het andersom. Van het begin af waren de Bolswarders dominant en moest in dit geval St. Anna telkens achter de tegenstander aan. De score van 0-5 was een goede afspiegeling van de krachten.

Wat wel hielp voor Bolsward was de rode kaart die werd uitgedeeld door de goed leidende scheidsrechter Krijgsheld aan verdediger Schuitmaker van St. Anna in de 35e minuut. Op de weg naar het vijandige doel werd Roy neergehaald waardoor de scheidrechter geen twijfel kende. Daarvóór overigens was Bolsward ook, op deze regenachtige zaterdagmiddag op de prima kunstgrasmat, al heer en meester. Al in de 12e minuut pakte het de voorsprong door een snelle omschakeling vanuit een corner van de thuisclub. Wilco werd diep gestuurd en kwam één op één met de keeper die hem nog net kon afstoppen, Mounir was echter ook al ter plekke om de bal vervolgens op te pikken maar hij werd onreglementair gevloerd, penalty. Davey hield het hoofd koel en zorgde voor de belangrijke voorsprong. Tien minuten later verdubbelde de gedreven spelende Roy de voorsprong door attent te zijn na een vrije trap van Wilco. Ondertussen had Wilco het houtwerk nog getest met een afstandpegel. Al met al een probleemloze eerste helft, zonder dat we achterin ook in gevaar kwamen, hoewel Bolsward door onnauwkeurigheden zeker nog niet top speelde.

Na de thee was het St. Anna dat fel uit de kleedkamer kwam en fanatiek de aanval zocht. Na vijf minuten pakte Bolsward echter het heft weer in handen en was ze weer de bovenliggende partij. Ondanks dat Bolsward veel sterker was, kon het niet echt doordrukken, met name veroorzaakt doordat de kansen niet altijd goed werden uitgespeeld of dat de eindpass net te onnauwkeurig was. Maar gelukkig kon Davey hier een einde aan maken door vanuit een combinatie met Tim de bal vanaf de rechterkant ineens in het doel te schieten, 0-3. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en ontstonden er nog vele (halve) kansen voor de Bolswarders maar miste het vizier scherpte. De mooie 0-4 van Wilco, vanaf links met een vlammend schot in de rechterbovenhoek, en de eerste competitiegoal van Christiaan maakten de vijf vol.

Een lekkere overwinning na de zeperd van vorige week, ook broodnodig om de aansluiting te houden met de middenmoot. Belangrijk is ook dat Jelle, hoewel koud geworden in dit herfstige weer, niet hoefde te vissen vandaag. Vertrouwen getankt om volgende week thuis goed voor de dag te kunnen komen voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zeerobben.

Opstelling: Jelle Huitema; Jesse Bons, Quinten Hartman (Jelle Huitema), Wesley Lohman, Sjoerd Breeuwsma; Mounir Bou-Asrar(Willem Jan Postma), Romano Perridon, Tim Oosterbaan (Sander Haanstra); Davey Lohman, Roy van Hiel (Christiaan Stremler), Wilco Folkerts

Scoreverloop: 12e 0-1 Davey Lohman (p); 23e 0-2 Roy van Hiel; 62e 0-3 Davey Lohman; 71e 0-4 Wilco Folkerts; 90e 0-5 Christiaan Stremler
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!