In memoriam Tonny de Vries - Sc Bolsward

Sponsors

In memoriam Tonny de Vries

2 november 2023 10:45


Op donderdag 26 oktober ontvingen wij het bericht dat Tonny de Vries op 75-jarige leeftijd is overleden. Hij was vanaf zijn 8ste actief als voetballer en later als vrijwilliger voor v.v. CAB en SC Bolsward. Tonny maakte twee termijnen vol als CAB-voorzitter en had ook enige tijd de functie van clubsecretaris. Hij was erelid van v.v. CAB.

Naast zijn bestuursfuncties was hij ook een creatieve, actieve vrijwilliger die zich inzette voor andere zaken binnen CAB. Zo schreef hij voor het clubblad het satirische stukje ‘gezocht’, zat hij in de activiteitencommissie, maakte hij zich nuttig als schilder van reclameborden en maakte hij deel uit van de toneelvereniging van CAB.

Bij CAB 1 was Tonny grensrechter en staat hij zo op de kampioensfoto van het seizoen 1972/’73. Op later leeftijd speelde Tonny nog in CAB 5, een Seniorenvrienden-team met o.a. Jelle Haanstra, Romke Keur, Hans Batstra en zijn vriend Jouke van der Schaaf.

Ook had Tonny de inrichting gemaakt van woning van de voormalige beheerder van de sportvelden naar de CABtine. CAB was onderdeel van Tonny zijn leven, net als andere zaken die rood kleurden zoals de VARA, de PvdA (ook gemeenteraadslid geweest) en het rode dorp van Bolsward waarin hij woonde.

Fusie

Tonny was een groot voorstander van de fusie van de Bolswarder verenigingen. Hij zat in het bestuur van de stichting CRB voor het beheer van de trainingsvelden en als voorzitter van het laatste bestuur van CAB voerde hij de gesprekken over de fusie met Bolswardia en RES.

Na de fusie trad Tonny toe tot de redactie van het clubblad ’t Bolwerk waarvoor hij actief was als interviewer en allerlei hand en spandiensten uitvoerde. Helaas was hij vanwege zijn gezondheid de laatste jaren een tijdje wat minder actief, maar als hij zich weer meldde dan pakte hij diverse zaken op.

Net zoals zijn familie in de rouwkaart schrijft zullen ook wij Tonny zijn creativiteit, humor en sociale bewogenheid missen.

Wij wensen Alie, Cees, Nancy, Vincent en Alice en verdere familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies van Tonny.


Foto_Tonny_de_Vries.jpg


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!