In Memoriam Wiebe Mulder - Sc Bolsward

Sponsors

In Memoriam Wiebe Mulder

12 september 2023 12:00


Na een afnemende gezondheid is vrijdag 8 september op 89-jarige leeftijd Wiebe Mulder rustig in zijn eigen omgeving overleden. Daarmee ging er een RES-ser in hart en nieren heen. Wiebe was de laatste van de tak Mulder: een familie die heel veel voor RES heeft betekend.

Denk daarbij aan zijn broer Wout, jarenlang voetballer en RES-voorzitter. Doordat Wout ook directeur bij Jorritsma Bouw was, wist hij dit mooie bedrijf binnen te halen bij de club als hoofdsponsor. Jarenlang hoofdsponsor en na de fusie via zijn zoon Paul overgegaan als hoofdsponsor bij SC Bolsward. Broer Hampie hielp jarenlang in de schoonmaakploeg van ’t RES-Honk.

Wiebe voetbalde tot zijn diensttijd bij RES en was keeper van het tweede elftal. In zijn diensttijd moest hij een operatie aan zijn knie ondergaan en heeft daarna nooit meer gevoetbald. Na zijn militaire diensttijd werd hij secretaris van het jeugdbestuur  en regelde samen met Theo Lotstra alle jeugdelftallen. Dat was een zware klus voor de mannen. Trots was hij op het B1 juniorenteam, welke het kampioenschap in de selectieklasse behaalde. Maar ook supertrots was Wiebe dat hij als jeugdsecretaris mee mocht maken dat de A-junioren de Friesland Cup behaalden.

Klaas Altena

Wiebe zorgde ervoor dat “onze” grote man Klaas Altena naar de wedstrijden kon. Samen met zijn vriend Tjeerd Houben reden ze Klaas naar de voetbal- en kaatsvelden, toen hij dat zelf niet meer kon. Nadat Klaas Altena op 50-jarige leeftijd kwam te overlijden, kwam Wiebe zijn vriend Rikus Dijkstra op het idee om een toernooi naar deze man te noemen en Wiebe kreeg het met de jeugdcommissie voor elkaar dat dit toernooi jarenlang heeft bestaan met grote clubs als o.a. Heerenveen, LSC, Volendam, Sc. Assen en Velocitas als deelnemers.

Voor de distributie van ’t RES-Nieuws waren Wiebe en Marietje samen de mensen die ervoor zorgden dat het clubblad bij iedereen in de bus kwam. Bolsward was daarvoor in wijken verdeeld en zij brachten de stapeltjes dan bij de rondbrengers. Zijzelf zorgden er tevens voor dat de mensen buiten Bolsward het blad in de bus kregen. Vaak deden ze dat op de fiets, maar bij slecht weer werd de auto gepakt. Heel veel kilometers hebben ze daarvoor gereden.


Het wekelijkse RES-Kontakt werd jarenlang in de wijk Eekwerd door hen bezorgd.
Erg betrokken waren ze bij de wekelijkse schoonmaak van ’t RES-Honk en tevens bij de Super Senioren middagen en kaartavonden. Ook waren Wiebe en Marietje trouwe supporters bij de wedstrijden van het eerste elftal. Door hun hoge leeftijd zag je hen de laatste jaren niet meer op de voetbalvelden.

Mulder.png

Wiebe is 58 jaar vrijwilliger bij RES geweest. In het seizoen 2001 werd hij terecht uitgeroepen tot RES-man van het jaar en in 2014 ontvingen ze beide een koninklijke onderscheiding voor al hun verdiensten. We wensen Marietje, de kinderen en kleinkinderen sterkte en kracht om dit verlies te dragen.

Wiebe Mulder, dat hij moge rusten in vrede.

Annie van der Werf, voorheen secretaris v.v. RES

Stuwende_krachten_jeugd.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!