Bolsward omzeilt lastige klip Scharnegoutum - Sc Bolsward

Sponsors

Bolsward omzeilt lastige klip Scharnegoutum

21 mei 2023 21:45


In een matige maar wel spannende wedstrijd wint Bolsward 1 afgelopen zaterdag nog ruim van Scharnegoutum door hard werken maar vooral door individuele klasse en enkele beauty’s van doelpunten.

Nog twee wedstrijden in deze competitie, volgende week wacht buurman Nijland maar eerst wacht de uitwedstrijd tegen overbuurman Scharnegoutum. De thuiswedstrijd was een makkie maar naar verluid was het team uit het buurdorp van Sneek toen bij lange niet compleet en werden met een aantal jongelingen in de basis met 6-1 afgedroogd door Bolsward.
PHOTO-2023-05-21-03.jpg
Vandaag zouden in de plaats hiervan weer mannen staan en dat was in het veld te merken. Scharnegoutum, dat vanmiddag strijd om de nacompetitie te ontlopen, maakt er een echte wedstrijd van door met volle inzet te strijden om zodoende met veel fysiek het verschil te maken. In het eerste kwartier is de gastheer dan ook de baas op het veld, staan ze beter en veroveren na balverlies weer makkelijk de bal. PHOTO-2023-05-21-07-2.jpgBolsward probeert met name over de linkerkant via Tim en Wilco uit te komen en dit levert twee maal een kans op, de eerste voor Wilco (net voorlangs) en de tweede voor Özgür die van een meter van het doel de paal raakt na een voorzet van Wilco. Twee kansen maar de goal valt aan de andere kant na een kwartier spelen wanneer de beste man van Scharnegoutum, Jesse Staalsmid, zijn tegenstander uitkapt en met een verdekt schot in de korte hoek Kees kansloos laat. Een dompertje voor Bolsward maar gelukkig is Wilco in vorm en als Bolsward in de 20e minuut een vrije trap krijgt aan de linkerkant brengt hij de bal perfect op het hoofd van de inlopende Jelle die snoeihard de bal in de hoek kopt, 1-1. PHOTO-2023-05-21-15.jpg
Vijf minuten later is de voorsprong daar als Sjoerd de bal na een afgeslagen corner in de hoek weet te prikken, 1-2. Voorsprong gepakt maar het veldspel blijft zenuwachtig aan de kant van Bolsward, vooral doordat Scharnegoutum zich niet gewonnen geeft. Weer is het Wilco die het verschil maakt als hij wederom een vrije trap mag nemen vanaf links en deze fantastisch in de verre hoek van de goal krult. Met een voorsprong van 1-3 wordt de rust bereikt zonder dat Scharnegoutum nog kansen krijgt.

Onrust is er niet maar toch is het varkentje voor Bolsward nog niet gewassen, zo is de algemene gedachte in de rust. Het spel is daarvoor te slordig en de fysieke kracht van de gastheer is soms een geduchte tegenstander. En dat blijkt een kwartier na rust als een voorzet van Scharnegoutum niet goed verwerkt wordt in het doelgebied van Bolsward en in de scrimmage de 2-3 wordt binnengetikt. En als vijf minuten later via een goed lopende aanval van Scharnegoutum een speler opduikt voor Kees wordt de gelijkmaker gevreesd, maar Kees weet met een uitstekende redding zijn doel schoon te houden. De gastheer bedient zich steeds meer van de lange bal en probeert via de sterke spits de snelle buitenspelers aan het werk te zetten. PHOTO-2023-05-21-11.jpg
Zo blijft het spannend totdat Özgür bepaalt dat het mooi is geweest door een bal met veel gevoel vanaf de zestien prachtig over de keeper in het doel te lepelen, 2-4 en de wedstrijd lijkt dan gespeeld. Als Bolsward dan tien minuten voor tijd ook nog een strafschop krijgt van scheidsrechter van der Wal (hands), is het Davey die deze buitenkans verzilvert en de 2-5 aantekent, weliswaar in 2e instantie maar dit wordt door de topscorer vakkundig geweten aan de stip en het kuiltje.

Opdracht volbracht, de winst is binnen, de was is weer voor Douwe en Annie! En nu op naar de laatste wedstrijd. Ook concurrent Heerenveense Boys heeft drie punten gepakt en zit daarmee nog steeds op het vinkentouw. De stad maakt zich op voor een feestweekend en verwacht een vracht aan fietsliefhebbers in het pinksterweekend. Dat is pas pinkstermaandag, eerst wacht echter pinksterzaterdag als Bolsward 1 het kan afmaken tegen, hoe pikant, de buurman van drie kilometer verderop.

Opstelling: Kees Witteveen;Quinten Hartman, Sjoerd Breeuwsma, Jelle Huitema, Tim Oosterbaan; Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Özgür Akkus (Tom Lindeboom); Davey Lohman, Marvin Dijkstra (Sander Bootsma), Wilco Folkerts (Jesse Bons).

Foto's: Wilfred de Bruijn
PHOTO-2023-05-21-06.jpg

PHOTO-2023-05-21-19.jpg

PHOTO-2023-05-21-10.jpg

PHOTO-2023-05-21-17.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!