MO17-1 wint Jan Helvrich-toernooi - Sc Bolsward

Sponsors

MO17-1 wint Jan Helvrich-toernooi

18 mei 2023 23:00


De dames van SC Bolsward MO17-1 hebben het Jan Helvrich-toernooi in Harlingen gewonnen. Ze waren in de MO17-poule te sterk voor Heerenveense Boys en fc Harlingen en namen de wisselbeker mee naar Bolsward.

Bolsward was sowieso succesvol in Harlingen want ook de elftallen MO15-1 en JO12-1 werden kampioen.

Vanaf de parkeerplaats bij het sportpark in Harlingen kon je de sfeer op het toernooi al proeven. Opgewonden stemmen van spelers, coaches die er bovenuit proberen te komen en het gejuich van het publiek. Met het prachtige weer op deze Hemelvaartsdag en de aanblik van al die verschillende shirtjes kon dit toernooi bij voorbaat al niet stuk.
 
De poule bestond uit drie elftallen, waar een hele competitie kon worden afgewerkt in wedstrijdjes van 20 minuten. Een leuke vorm omdat er snel gescoord moest worden, geen tijd te verliezen!

Bij de eerste wedstrijd tegen Heerenveense Boys werden onze dames dan ook meteen onder druk gezet. Keeper Mari-Ann kon meteen haar kwaliteiten laten zien. Maar een snelle counter via het middenveld en een steekpass van Mariska op Lisa leverde het eerste doelpunt op.

Heerenveense Boys nam weer het initiatief en Mari-Ann tikte een afstandsschot net over de lat. Bolswards derde uitbraak zorgde voor 2-0 door een pegel uit de tweede lijn van Maaike. Bolsward verdedigde de voorsprong sterk, het bleef 2-0.
 
Meteen werd de volgende wedstrijd tegen fc Harlingen gestart. Dit elftal gaf onze dames wat meer ruimte waardoor meer op hun helft werd gevoetbald. Kansen creëren uit opbouwend voetbal is toch wat anders dan counteren, maar een passje van (weer) Mariska bracht Annabel in stelling.

Een geplaatst schot in de rechterhoek:1-0. Door tijdsdruk nam de thuisploeg wat meer risico, hun spitsen kwamen gevaarlijker voor het doel. Mari-Ann tikte een schot net genoeg aan om de bal tegen de paal te laten stuiten. Ook uitstekend verdedigingswerk van, ik noem ze maar gewoon, de sterk gegroeide Senna, de supersnelle Machteld, de stabiel leidende Anna en de aanval-ontregelende Meyron, hield de stand op 1-0. 
 
De volgende wedstrijd wederom tegen het sterke Heerenveense Boys werd een ander systeem gespeeld. Een aanvaller minder, een middenvelder meer, en Nina kwam daardoor naast Jeske in een vrije rol op het middenveld. De dames, tevens vriendinnen, konden elkaar goed vinden.

Naderhand waren ze zelf wat kritischer op hun eigen presteren, maar dat is een goede eigenschap! Anthe dartelde zoals altijd vol energie en creativiteit over het middenveld. Door steeds goed aansluiten van de verdediging bleef Heerenveense Boys vaak op afstand en kwamen ze slechts een paar keer dichtbij het doel.

De rechtsbuiten van Heerenveen, later tot "speler van het toernooi" gekroond, werd goed opgevangen door de verdediging. Bolsward had deze keer wat meer moeite om de Heerenveense verdediging te kraken. Het bleef 0-0, een prima resultaat volgens de meegereisde ouders en grootouders.
 
De slotwedstrijd tegen Harlingen werd weer in hetzelfde systeem gespeeld. Omdat er iets meer ruimte was tegen Harlingen vond Annabel voor de tweede keer het doel: 1-0. De balvaardige, maar niet supersnelle spitsen kregen geen echte kansen van onze verdediging.

Lisa, die deze dag al vele meters op topsnelheid had afgelegd, moest noodgedwongen even rust nemen en Mariska werd weer ingebracht. De 1-0 voorsprong werd rustig verdedigd. Annabel was daardoor twee keer matchwinner en Bolsward werd kampioen van het toernooi.
 
Coach Ronald en leiders Margreet, Hajo en Heert en het hele team kijken terug op een zeer geslaagde dag. Het succes van Bolsward is niet onopgemerkt gebleven, de voetbalopleiding van de Bolswarder meiden kreeg een compliment van de toernooicommissie.

Harlingen willen we feliciteren met de organisatie van dit prachtige toernooi, dat meer aanmeldingen verdient.
WhatsApp_Image_2023-05-18_at_14.26.01.jpegDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!