Informatie over toedeling jeugdspelers, trainers en leiders - Sc Bolsward

Sponsors

Informatie over toedeling jeugdspelers, trainers en leiders

25 april 2023 10:45


Beste trainers, leiders en coördinatoren, het voetbalseizoen nadert de eindfase en daarmee word het tijd om vooruit te kijken naar het seizoen 2023-2024. De komende periode gaan we opnieuw invulling geven aan de trainingstijden, de trainers en leiders, en uiteraard ook de jeugdteamindelingen.

In dit artikel nemen we jullie mee in de aanpak, zoals dat aansluit op ons beleidsplan. We hopen dat daarmee iedereen voldoende gehoord en betrokken zal worden.

Aanstelling trainers
We zijn inmiddels gestart met het benaderen van de huidige trainers. We vragen hen of zij ook volgende seizoen opnieuw trainer willen zijn, en naar welke teams dan de voorkeur uitgaat. In de maand april verwachten we duidelijkheid te hebben aan welke teams deze trainers gekoppeld zullen worden.

Aansluitend zullen we gericht gaan zoeken naar invulling op de open plekken. We gaan er vanuit dat we eind juni de trainers voor het nieuwe seizoen bekend kunnen maken.

Trainingstijden
Komend jaar gaan we de trainingstijden optimaliseren, i.v.m. de huidige krappe veldbezetting. Globaal houden we dan de volgende tijden aan:
• 17.00 uur – 18.00 uur: Onderbouw Jeugd t/m O12
• 18.15 uur – 19.45 uur: Bovenbouw Jeugd t/m O17
• 20.00 uur – 22.00 uur: Bovenbouw Jeugd v.a. O19 en Senioren
coach_voetbal_zelfregulatie.jpg

Aanstelling leiders
We zullen komende periode ook de huidige leiders vragen of zij ook volgend seizoen weer als leider willen fungeren. Omdat een leider in de meeste gevallen ook de ouder is van één van de spelers, is het daarna wel afwachten aan welk team deze leider daarna gekoppeld kan worden.

Pas na de definitieve teamindelingen kunnen we gericht gaan zoeken naar leiders, voor die teams waar dit nog niet is ingevuld. We gaan er vanuit dat we uiterlijk augustus alle leiders voor het nieuwe seizoen bekend kunnen maken.

Toedeling spelers aan teams
Het toedelen van spelers aan teams vraagt om een zorgvuldig proces. We streven ernaar dat alle spelers zoveel mogelijk aan spelen toekomen en zoveel mogelijk ingedeeld worden op een passend niveau.

Hierbij is het goed om verschillende beelden bij elkaar te leggen, en zorgvuldig af te wegen. We zijn er van overtuigd dat we met alle beelden van leiders, trainers, veldcoaches (VC) en leeftijdscoördinatoren (LC) hier een juiste afweging in kunnen maken. Zij worden allen betrokken in de volgende processtappen:

- Uiterlijk vrijdag 5 mei: advies vanuit trainers/leiders over kwaliteit en potentie van spelers in het huidige team. Dit advies wordt aangeleverd bij de VC en LC van betreffende leeftijdscategorie. Trainers hebben een goed beeld van de ontwikkeling van de individuele speler.

Bij de selectieteams bovenbouw jeugd maken trainers bovendien gebruik van de informatie die ze in de POP-gesprekken hebben opgehaald. Leiders hebben daarnaast nauw contact met ouders, zodat ook eventuele specifieke wensen van ouders t.a.v. hun zoon/dochter zal worden meegenomen.

- Uiterlijk vrijdag 12 mei: de VC en LC maken een eerste indeling o.b.v. de adviezen van de trainers/leiders. Bij deze indeling wordt gekeken naar individuele kwaliteiten van spelers. Daarnaast wordt hier de afweging gemaakt t.a.v. aantallen spelers in een leeftijdscategorie, en wat dit betekent voor het aantal teams.

- Uiterlijk woensdag 31 mei: Deadline afmelding als lid voor seizoen 2023-2024
- Uiterlijk vrijdag 2 juni: Er wordt door de VC en LC bepaald of er wellicht spelers vervroegd doorgeschoven moeten worden, dan wel voor dispensatie in aanmerking moeten komen. Dit kan zijn vanwege het aantal beschikbare spelers, maar ook om persoonlijke redenen van een speler.

De trainer en leider kan hierin ook een advies meegeven als dit aan de orde is. In deze situatie wordt door VC/LC in deze periode contact opgenomen met betreffende spelers en ouders.

- Uiterlijk vrijdag 9 juni: De voorlopige indeling van teams wordt bekend gemaakt op de website

- Uiterlijk donderdag 15 juni: Deadline voor individuele overschrijving voor seizoen 2023-2024

- Uiterlijk vrijdag 30 juni: De definitieve indeling van teams wordt bekend gemaakt, inclusief trainers, trainingstijden en trainingsvelden.

Mochten er vragen zijn n.a.v. dit bericht, neem dan contact op met de VC of LC van de betreffende leeftijdscategorie, of met bestuursleden Gerrit Teerenstra (VZ) of Marius den Otter (CA).
WhatsApp-Image-2018-11-28-at-10.01.44-728x477.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!