In Memoriam: Piet van der Werf - RES'ser in hart en nieren - Sc Bolsward

Sponsors

In Memoriam: Piet van der Werf - RES'ser in hart en nieren

5 maart 2023 20:45


In de nacht van 26 op 27 februari jl. is Piet van der Werf in Huylckenstein overleden. Hij was een RES'ser in hart en nieren.

Als derde kind werd hij geboren aan de Workumertrekweg – later Harlingerstraat - in het gezin van Ypke en Marie van der Werf. Het gezin verhuisde later naar de St. Josephbuurt. Een echte arbeidersbuurt met veel katholieke gezinnen.

Daar voetbalde Piet met de vele buurtkinderen en achter de St. Josephbuurt lag het voetbalveld van vv RES; It Heechhout. Daar leerde Piet, samen met zijn broers Evert en Douwe en vele buurtkinderen, het spelletje voetbal. Als er zondags gevoetbald moest worden, liep Piet met vele andere kinderen de schapendrollen op te ruimen. RES hield in die tijd – onder voorzitterschap van Jan Altenburg – schapen op het voetbalveld. Deze schapen hielden het gras kort en het bracht ook nog de nodige centen op.

Piet koos ervoor om keeper te worden. Onder leiding van trainer Kekkie Schuil werd hij met het 1e elftal in het seizoen 1954-1955 kampioen in de 4e klasse KNVB. Een tijdje speelde hij met zijn beide broers in het 1e elftal, maar Douwe viel vanwege een blessure af en samen met Evert ging Piet verder. Later ging Piet met Evert verder in het tweede elftal en onder leiding van broer Douwe werd hij nogmaals kampioen.

Later speelde Piet nog lang in het vriendenteam van RES met mannen als Wout Mulder, Jelte Dijkstra, Don Post en Jaap Langedijk. Ook was hij jarelang actief als zaalvoetballer. Piet was met zijn gezin graag te gast tijdens de gezellige RES-Familiedagen in de sporthal van Workum. Daar werd gevoetbald, gevolleybald en gezwommen, maar voor de kinderen was er een gezellige knutselhoek.

Na het ontstaan van ‘t RES-Honk draaide Piet iedere dinsdagavond kantinedienst. En omdat Paul van der Werf dan na de training ook in de kantine kwam en iets bestelde bij Ome Piet, werd Piet al snel door iedereen aangesproken als Ome Piet. Hij werd lid van de beheercommissie, beheerde de kassa en regelde de inkoop.

Bij het opmaken van zijn administratie moest alles kloppen tot op de cent. Eerder was hij niet tevreden. Deze taak vervulde hij vele jaren.
Tijdens de winterperiode organiseerde hij voor de senioren van vv RES de SUPER seniorenmiddagen in ’t RES-Honk. Ook de mensen die veel voor RES hadden betekend gunde hij een speciale gezellige middag. Kon men zelf niet komen, dan regelde Piet het vervoer of reed zelf de mensen naar ’t RES-Honk.

Voor zijn vele werk en inzet voor de blauw/witte club werd hij in 1999 zeer verdiend gekozen tot RES-man van het jaar.

De laatste keer dat Piet op de voetbalvelden verscheen was in 2022. Sc Bolsward werd toen kampioen in de 4e klasse. Samen met zoon Ype kwam hij nog een keertje naar de voetbalvelden en kon hij kleinzoon Jochum feliciteren en de kampioensschaal bewonderen.

Op zaterdag 4 maart is er onder veel belangstelling in de basiliek afscheid genomen van Piet van der Werf en lag zijn blauw/witte RES-shirt op de kist. Wij wensen zijn vrouw Doortje, kinderen en kleinkinderen sterkte bij dit overlijden.

Piet van der Werf, dat hij moge rusten in vrede.

Annie van der Werf, voorheen bestuurslid vv RES

20230304_103346.jpg
 
 
 
 
 
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!