Sc Bolsward kraakt Nijland en pakt koppositie - Sc Bolsward

Sponsors

Sc Bolsward kraakt Nijland en pakt koppositie

19 februari 2023 15:45


De derby tussen Nijland en sc Bolsward, gesteund door een grote aanhang, werd een kraker tussen twee spelstijlen maar ging dik verdiend naar de voetballende ploeg uit de Hanzestad, 1-2.

Twee verenigingen, op drie kilometer afstand, twee voetbalstijlen die duizend kilometer van elkaar af liggen. Nijland, een vereniging, die hun spelers moet halen uit een dorp met - pak’m beet - duizend inwoners en omliggende dorpen  maar wel al twintig jaar bivakkeert in de 2e en 3e klas knvb. Nijland speelt op zijn eigen wijze naar de mogelijkheden die ze hebben en doen dat dus al vele jaren heel effectief. Een verdedigende stijl van voetbal met een enkele speler voorin die ‘wat kan met een bal’. Bolsward, zoals bekend, gooit het over een heel andere boeg, maar speelt evenzo naar zijn mogelijkheden. 2302_Nijland1-SCBolsward1_261.jpg
Deze spelstijlen leverden zaterdag een kijkspel op dat niet op de tv hoeft, maar wel spannend was.


Het verslag: Ogenschijnlijk heeft Bolsward de zaak al snel op orde als Wilco op links de bal aangespeeld krijgt en in het strafschopgebied gehaakt wordt waardoor de regelmatig weifelend optredende scheidsrechter niet anders kan dan de bal op de stip te leggen. Bart mag dit cadeau uitpakken en Bolsward na 20 minuten op voorsprong brengen, 0-1. De eerste helft blijft verder rommelig en zonder veel kansen, mede door de strak dwars over het veld blazende wind. Davey kapt zich op rechts nog eens prima vrij en schiet op doel maar zijn schot wordt van richting veranderd zodat het net naast gaat.

Na de thee is het Bolsward wat de draad weer oppakt met aanvallend spel. 2302_Nijland1-SCBolsward1_130.jpgEn de beloning voor Bolsward blijft niet lang uit als Özgür Wilco bereikt op de linkerflank. Wilco, de actie vaak binnendoor makend, varieert met deze keer een actie buitenom om vervolgens ook de keeper prachtig weet te verassen in de korte hoek. Bolsward komt hiermee op een comfortabele 0-2. De tweede helft zet zich voort als de eerste helft, Bolsward valt aan, 2302_Nijland1-SCBolsward1_325.jpgNijland houdt tegen met veel inzet en zit kort op de bal. Er komen verschillende (halve) kansjes voor Bolsward maar Nijland houdt verder het doel schoon. Sterspeler Bonnema van Nijland wordt in de laatste tien minuten van de wedstrijd vooruitgeschoven naar de spitspositie maar Sjoerd en Wesley hebben hem goed in het oog.

De tijd kruipt naar het eindsignaal van scheidsrechter Bouw als Nijland dan toch zijn aparte status bewijst. In de 90e minuut scoren ze uit hun enige kans als Hoekstra de bal vanaf de zestien in de verre hoek achter Kees weet te leggen, 1-2. Wordt het dan toch nog een spannende strijd in de laatste twee minuten? Dit wordt het niet omdat Bolsward niet in paniek raakt en de overwinning over de streep trekt.

Een verdiende overwinning. Bolsward was de ploeg die voetbalde, was op het veld de baas door ook als team sterk te staan tegen het fysieke en op kansjes loerende Nijland. De creatieve spelers bij Bolsward maken dan weer het verschil met Wilco deze keer als matchwinner. 2302_Nijland1-SCBolsward1_249.jpg
De koppositie is met deze winst weer ingenomen in de 3e klasse. Volgende week is er geen wedstrijd, waarna over twee weken de uitwedstrijd tegen Heeg wacht.

Opstelling: Kees Witteveen; Tom Lindeboom (Maxime Mulder), Sjoerd Breeuwsma, Wesley Lohman, Tim Oosterbaan (Jochum van der Werf); Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Özgür Akkus (Marvin Dijkstra); Davey Lohman, Bart Gietema, Wilco Folkerts

Foto's: Johan de Jong
2302_Nijland1-SCBolsward1_142.jpg2302_Nijland1-SCBolsward1_011.jpg2302_Nijland1-SCBolsward1_061.jpg


2302_Nijland1-SCBolsward1_081.jpg


2302_Nijland1-SCBolsward1_239.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!