SC Bolsward organiseert Loes Geurts toernooi op 18 juni - Sc Bolsward

Sponsors

SC Bolsward organiseert Loes Geurts toernooi op 18 juni

26 mei 2023 20:15


SC Bolsward organiseert op 18 juni voor het eerst een vrouwentoernooi. Dit toernooi kan eigenlijk maar één naam dragen: het Loes Geurts toernooi. “Er waren gelukkig mensen die vonden dat het tijd werd voor een meiden- en vrouwentoernooi in Bolsward en dat vond ik ook”, zegt Geurts zelf.

MO15-, MO17- en vrouwenelftallen kunnen zich inschrijven voor het toernooi dat op 18 juni 2023 plaatsvindt. Vrouwenelftallen uit de derde, vierde en vijfde klasse zijn welkom op het toernooi, net als MO15-elftallen uit de hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse en MO17-elftallen rond eerste klasse-niveau. Voor de jongste teams is er een ochtendprogramma, voor de vrouwenelftallen een middagprogramma. 
Loes1.jpg

Een toernooi dat de naam draagt van de – tot nu toe – enige international die Bolsward ooit voortbracht. Om het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart te zetten en om te laten zien dat je altijd moet blijven dromen en hopen op die ene kans. Geurts: “Echt een geweldige eer dat er een toernooi naar mij vernoemd wordt.” 

 

Want had Loes Geurts verwacht op een gegeven moment onder de lat te staan in het Nederlands elftal? Nee. “Dat ik dit allemaal mee heb mogen maken, dat is prachtig. Van mijn 6e tot mijn 18e voetbalde ik eigenlijk met dezelfde groep jongens bij RES. Dat waren gewoon vrienden, ik was one of the guys. Het aantal meiden was toen nog op één hand te tellen bij de club”, vertelt ze. “Heel veel ouders zeiden toen nog: mijn dochter gaat niet op voetbal, want dat is gevaarlijk.” 

Loes2.jpg

 

Inmiddels is het heel anders en zit het vrouwenvoetbal in de lift. “Ik ben blij met zulke ontwikkelingen. Het geeft aan dat het vrouwenvoetbal steeds groter, normaler en populairder wordt”, zegt de 37-jarige keepster uit Hichtum. Toen haar werd gevraagd om haar naam aan het Loes Geurts toernooi te verbinden zei ze dan ook pijlsnel: ja! “Voetbal is voor iedereen en gelukkig is het tegenwoordig normaal genoeg.” 
Geef je op voor het toernooi via deze link.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!